Als directius de l'Institut Balmes Sarrià i del Bordils d'handbol els espera un matí mogut. I això que ja vénen d'uns quants dies d'emocions fortes. Classificats tots dos representants gironins per la fase final d'ascens a la Divisió d'Honor plata (on tindran com a rivals el Mediocentro Gijón i el Puente Genil, respectivament), ara el gran somni seria poder-la organitzar conjuntament a Girona. L'escenari dels partits seria el pavelló de Palau (amb capacitat per a uns 3.000 espectadors, superior a la xifra dels pavellons dels dos clubs), però per poder fer la petició a la Federació cal trobar els aproximadament 20.000 euros que demanen des de Madrid com a cànon. Aconseguir aquests recursos econòmics necessaris per dur la fase d'ascens a casa abans de la una del migdia, quan s'esgota el termini de presentació de candidatures, és el que persegueixen ara els dos clubs.

La seu de la Delegació gironina d'handbol a Fornells va ser l'escenari ahir al vespre d'una reunió on van participar directius del Sarrià i del Bordils, a més de representants dels ajuntaments de tots dos municipis. També hi era Josep Casamitjana, delegat de la Federació a Girona. De la trobada va sortir un acord entre els dos clubs per mirar d'organitzar plegats la fase, però encara no disposaven del finançament necessari. Aquest matí Sarrià i Bordils, a contrarellotge, buscaran el suport de les institucions i també de patrocinadors privats.

"Els dos clubs tenen la intenció de demanar la fase per Girona però encara no hi ha els diners necessaris", admetia ahir a la nit Casamitjana. Poder jugar a casa la fase d'ascens a Divisió d'honor plata seria tot un esdeveniment per a una demarcació que aquesta temporada està brillant poderosament en l'handbol: a banda dels èxits del Sarrià i del Bordils a Primera Nacional, a partir de divendres el Banyoles lluitarà per pujar precisament a aquesta categoria. I ho farà a casa, al pavelló de la Draga, amb l'ajuda de l'afició.

La Federació Espanyola tanca el termini d'admissió de candidatures a la una del migdia i teòricament a les cinc de la tarda ja farà públic el nom de la seu escollida. Dels 4 equips classificats, Gijón ja ha estat l'amfitrió de la fase que s'ha jugat aquest cap de setmana. En tot cas, el principal requisit per poder rebre l'encàrrec d'organitzar la competició, el cap de setmana del 14-15 de maig, és reunir els 20.000 euros del cànon.