Poc abans de les vuit del vespre Sarrià i Bordils van poder respirar tranquils. La Federació Espanyola els havia concedit l'organització de la segona i definitiva fase d'ascens a Divisió d'Honor Plata, que s'ha de disputar la setmana que ve, els dies 14 i 15 de maig. Després d'un matí intens mirant de trobar els recursos econòmics necessaris, al migdia els dos clubs, amb el suport de les institucions i de la Federació Catalana d'Handbol, van formalitzar la seva candidatura. Després va començar una llarga espera, mentre a Madrid els federatius deliberaven on s'havia de disputar la competició. La fumata blanca va arribar poc abans de les 8. La seu, el pavelló de Palau de Girona.

El president del Sarrià, Josep Arroyo, es mostrava "molt satisfet" entenent que d'aquesta manera "posarem la cirereta final a una temporada històrica per a l'handbol gironí". El Sarrià s'enfrontarà al Mediocentro Gijón i el Bordils al Puente Genil el proper dissabte 14 en horaris per concretar. Els dos guanyadors ja tindran l'ascens assegurat i l'endemà es disputaran el títol. Els dos perdedors lluitaran el diumenge 15 per la darrera plaça d'ascens, amb la qual cosa l'handbol gironí té assegurat un lloc a la segona divisió espanyola.

La decisió de dur a Palau Sacosta la fase d'ascens respon a la voluntat de Sarrià i Bordils de poder oferir un pavelló de notable capacitat (3.000 espectadors) a tots els aficionats. En aquest sentit es treballarà per engrescar tota la provincia de Girona, en un any històric per als seguidors d'handbol.