El 26 d'abril de 1998 el GEiEG d'handbol perdia per 30-32 en la darrera jornada de la Divisió d'honor B contra l'Adrianenc. Els grupistes van acabar el curs sense guanyar cap partit i sumant només 4 punts. Des d'aquell dia, cap altre representant gironí ha militat a la segona categoria de l'handbol espanyol tot i que tant Sarrià com Bordils hi han estat a les portes. Ara aquests mateixos protagonistes tenen aquest cap de setmana a Palau l'ocasió de recuperar per Girona un lloc just per sota de la màxima categoria, que únicament ha tastat el GEiEG a principis dels vuitanta. Sarrià o Bordils, o tots dos si superen les semifinals de dissabte contra el Medicentro Gijón i el Puente Genil, tornaran a la província de Girona la possibilitat de recuperar la categoria perduda fa 13 anys.

La disputa a Palau de la fase final d'ascens a Divisió d'Honor Plata comença a aixecar expectació i la possibilitat d'omplir el pavelló amb uns 2.500 espectadors sembla ben factible. Avui a Fontajau es farà la presentació oficial de l'esdeveniment, però des d'ahir ja es poden adquirir les entrades i els abonaments (entre 5 i 10 euros) als pavellons dels dos clubs organitzadors. El ritme de venda és alt. "Fa molt temps que a Girona no s'organitza alguna cosa com aquesta en el món de l'handbol", admetia ahir el delegat de la federació Josep Maria Casamitjana.

Celebrin o no l'ascens, diumenge tant Sarrià com Bordils viuran una jornada festiva quan s'acabi la fase. Els primers han organitzat un dinar amb els jugadors, tècnics i afició al restaurant Masnou, amenitzat amb disco-mòbil. A Bordils l'àpat de celebració equip-afició serà al pavelló Torrentó a 3/4 de 3 de la tarda.