Omplir el pavelló de Palau amb uns 2.500 espectadors i que Girona "visqui una autèntica festa de l'handbol" és el repte que s'han marcat el Sarrià i el Bordils de cares a la disputa aquest cap de setmana de la fase d'ascens a Divisió d'honor plata. Ahir es va fer la presentació oficial de l'esdeveniment i tots dos clubs van assegurar que el ritme de venda d'abonaments (10 euros per als adults i 5 per als menors de 14 anys) va a molt bon ritme. Ferran Cassú espera que 700 o 800 seguidors del Bordils siguin a Palau, una xifra similar a la que mourà el Sarrià, representat ahir pel seu vicepresident, Jordi Costa.

Dissabte a les 6 el primer partit enfrontarà el Bordils amb el Puente Genil, segurament l'equip més potent de la categoria. Tot seguit, a les 8 del vespre, el Sarrià es veurà les cares amb el Medicentro Gijón. Els dos vencedors obtindran l'ascens automàtic i l'endemà s'enfrontaran a 2/4 d'1 del migdia per determinar el campió de Primera Nacional. Abans, a 2/4 d'11, jugaran els dos perdedors, amb una darrera plaça d'ascens en joc.

Tant per a Sarrià com per a Bordils, assumir la Divisió de Plata no sembla que pugui ser senzill. Ahir els dos clubs van reconèixer que estudiaran la situació un cop confirmin si pugen o no. El president de la Federació Catalana d'handbol, Tomàs Moral, va explicar que la temporada passada s'havia plantejat una reestructuració de la categoria que no va reeixir (dos grups de 14 equips), però no es descarten novetats a l'estiu.