Molt haurien de canviar les coses perquè Ranko Despotovic torni a vestir la samarreta del Girona. Els 18 gols marcats aquesta temporada i la convocatòria per jugar dos amistosos contra Corea del Sud i Austràlia amb la selecció sèrbia han col·locat el "15" gironí a l'aparador tot convertint-lo en una peça més que llaminera per a molts equips. Té un any més de contracte i una clàusula de rescissió d'un milió d'euros que de ben segur farà que el Girona ingressi un bon grapat de diners si, com tot apunta, acaba traspassant-lo aquest estiu.

D'ofertes n'han arribat de l'estranger (Brasil i Polònia) però Despotovic s'estima més quedar-se a la Lliga espanyola i esperar una proposta d'un equip de Primera. "És el meu somni des que vaig arribar a Espanya", diu el serbi que, tot i això, recorda que és "molt feliç" a Girona i que si no arriba res positiu pel club i per a ell es quedarà a complir el contracte i a "gaudir com he fet des del primer dia que vaig aribar". Despotovic ja té fetes les maletes i demà mateix se'n va cap a Belgrad per integrar-se dilluns a la concentració de la seva selecció. Un viatge d'anada i tornada? "No ho sé. Ja ho veurem", diu ell, al mateix temps que afegeix que no marxarà si no és per jugar a Primera. "Aquí gaudeixo cada dia, fa bon temps, tinc uns companys excel·lents. Per guanyar una mica més i estar pitjor, m'estimaria més quedar-me aquí", reflexiona. Sigui com sigui, tot sembla indicar que el Girona escoltarà ofertes per Despotovic i que el serbi va jugar el seu darrer partit de blanc-i-vermell a Cartagena, on va ser expulsat. Despotovic té previst arribar diumenge a Belgrad i si es resol el seu traspàs ja no tornarà a Girona. De moment, l'Espanyol i el Sevilla, entre altres han mostrat cert interès sense però arribar a presentar cap oferta.

Mentre el Girona acaba la temporada, Despotovic viurà "el més gran que li pot passar a un futbolista". Satisfet de veure'l contra el Xerez, on va fer 2 gols, el seleccionador serbi, Vladimir Petrovic, es va decidir a convocar-lo pels amistosos. El davanter admet estar "nerviós" per la seva adaptació a l'equip nacional i confessa que quan li van comentar que vindria Petrovic a veure'l va pensar que es tractava d'una "mentida". "Després del partit contra el Xerez em va trucar i em va dir que ens veuríem aviat. Vaig marxar a casa flotant", diu. "És el més gran que em podia passar", afegeix. "Jugar una final de Champions i amb la teva selecció no és comparable a res".

Despotovic confessa que quan va fitxar pel Girona l'estiu passat mai de la vida hauria imaginat tornar a la selecció. "Era una bogeria. Només volia jugar bé de nou i fer molts gols. L'hi dec tot al Girona. Després de deixar el Salamanca i de rescindir amb el Múrcia, el Girona va ser l'únic que va confar en mi", sentencia.