Els germans Oriol i Josep Pallarés, i Llorenç Parera-Nieto, tres bombers gironins, surten a primera hora d'aquest matí rumb a Londres per viure el cap de setmana l'ambient de la final de la Lliga de Campions. Dit així el tema no semblaria que té cap particularitat. Però n'hi ha. Els tres aficionats del Barça es desplaçaran en un Seat 600 de l'any 1973 decorat amb els colors del Barça i una estelada al sostre. Per davant tenen uns 1.600 quilòmetres, amb la idea d'arribar a destí demà a la nit o dissabte de matinada.

"Un dia anant en bicicleta se'ns va acudir fer-ne una de grossa com aquesta. En Llorenç fa un parell ?d'anys va canviar una moto que tenia pel 600 i ens va semblar que podria estar bé anar a Londres amb aquest vehicle", explicava ahir Oriol Pallarés, un dels tres intrèpids que viatjaran. Es tracta d'una aventura, perquè es plantaran a Wembley sense entrada per a tots. "Si el volcà islandès torna a petar segur que en sobraran", bromejava Pallarés.

Un 600 amb 38 anys a sobre no està per gaires alegries i per aquest motiu els tres bombers gironins han previst una ruta una mica més llarga però que evitarà haver de ?seguir per carreteres més muntanyoses, amb el desgast que això podria provocar al cotxe. De Girona aniran fins a Perpinyà i Narbona, d'allà a Tolosa, per seguir fins a Bordeus. La següent parada serà a Le Mans, per arribar finalment a Calais. Allà embarcaran en el ferri que els durà a Anglaterra (Dover) i un cop allà, continuaran per carretera fins a Londres.

L'any 2009 un dels tres membres del grup, Llorenç Parera-Nieto, va protagonitzar una aventura encara més espectacular: després d'anar amb una moto de 250 cc fins a Dakar, quan va tornar va dirigir-se a Roma coincidint amb la final de Champions de 2009. 13.000 quilòmetres sobre dues rodes "en molt pocs dies", reconeixia ahir.