Després d'un any i mig d'absència, el gener passat Albert Rocas va tornar a la selecció espanyola d'handbol i hi va aconseguir guanyar una medalla de bronze al Mundial de Suècia. Era el primer títol d'un 2011 gloriós per a l'extrem de Palafrugell, que ha seguit engrandint el seu palmarès gràcies als èxits assolits amb el Barça a la lliga Asobal i el cap de setmana a la Final Four de la Lliga de Campions. Guanyar la màxima competició europea ha fet especial il·lusió a un Rocas a qui li faltava aquest títol. "Tinc 28 anys i continua amb la mateixa il·lusió i ambició del primer dia. Per què no pensar ara que puc guanyar un or olímpic l'any que ve a Londres?", es preguntava ahir.

El palmarès del jugador gironí és d'aquells que fa goig. Ha guanyat un Mundial i s'ha penjat el bronze en un altre Campionat del Món, té també un bronze olímpic i una plata a l'Europeu de 2006. A banda de tots aquests èxits amb la selecció espanyola s'hi han de sumar els obtinguts amb el Barça, club on encara li queda un any de contracte i on espera "continuar guanyant, perquè quan estàs en un club com aquest els objectius que t'has de posar sempre són els màjors".

La temporada ha acabat de manera brillant per a Rocas i el seu Barça, però no es pot pas dir que hagi estat un any senzill. "Al contrari, ha sigut tot molt dur, sobretot perquè després de la fase de grups de la Lliga de Campions vam rebre molts pals". La unió que s'ha viscut al vestidor entre tècnics i jugadors ha estat vital per acabar-se reivindicant a la pista. Rocas considera que eliminar el Kiel als quarts de final de la Champions va ser una de les claus per recuperar l'autoestima "i ens va donar ales per anar a la Final Four i per acabar de sentenciar l'Asobal".

L'extrem del Barça va mostrar-se especialment satisfet de la victòria perquè d'aquesta manera un referent de l'handbol blaugrana com Íker Romero ha pogut deixar el club per la porta gran. "L'any passat va ser una llàstima que no la poguessim aconseguir en l'adèu de Barrufet, però almenys Íker si que s'ha pogut acomiadar amb una gran victòria", explicava ahir Rocas, que serà pare a la tardor i que passarà bona part de les vacances a Madrid, on la seva dona treballa com a periodista a TVE.

Des de la distància, el jugador de Palafrugell també ha seguit els èxits de l'handbol gironí, exemplificats en un Sarrià que ha pujat a Divisió de Plata i un Bordils que se n'ha quedat a les portes. Joan Saurich, un jugador de Sarrià que ja ha debutat al primer equip del Barça, és una de les fonts d'informació de Rocas sobre com evolucionen les coses a casa. "M'ha fet molta il·lusió. Tant de bo trobin recursos i puguin competir a Divisió de Plata. Ja era hora que l'handbol gironí recuperés terreny perdut i a veure si algun dia es pot arribar a l'Asobal, tot i que ara amb la crisi és complicat trobar recursos".