Girona, Gimnàstic, Barcelona B i Sabadell. Fins a 4 equips (que en podrien ser 5 si el Badalona aconsegueix l'ascens) formaran part de la Segona Divisió A més catalana que es recorda en pràcticament les dues últimes dècades. Va ser en la temporada 92/93, ara fa 18 anys, que la categoria d'argent no comptava amb una representació tan nombrosa d'equips del Principat; llavors, 5 eren els conjunts catalans que hi militaven, una xifra que es podria igualar en tancar definitivament el play-off d'ascens.

Des del Lleida entrenat per José Manuel Esnal "Mané"; el Barcelona B de Sergi, Carreras i companyia; des del Palamós de Vílchez, Condom i Ballina; passant pel Sabadell de N'Kono i Barbarà al Figueres de Gratacós, De Quintana i "Tintín" Márquez. Tots ells van protagonitzar una de les campanyes amb més equips catalans a la Segona Divisió A que es recorda, quelcom que només ha succeït en 3 ocasions en les últimes 32 temporades.

El que és segur és que aquest proper curs (11/12), la categoria d'argent comptarà amb 4 equips catalans (només havia passat els cursos 90/91 i 91/92), com a mostra de la millora del futbol català que s'està produint en les darreres campanyes. I és que, després que el Gimnàstic pugés a Primera i el Lleida baixés a la Segona B, la Segona A va quedar-se sense representants del nostre futbol el curs 06/07 (el pitjor registre de les darreres dècades), un panorama que ha anat millorant de mica en mica els últims anys. Primer va ser el Gimnàstic en tornar-hi, només un any abans que el Girona fes realitat l'ascens a Segona A, el mateix camí que després seguirien el Barça B i ara el Sabadell. Quatre, als quals se'ls podria afegir el Badalona...