Joseph Blatter (Suïssa, 1936) ha sigut reelegit aquest dimecres per un quart mandat al capdavant de la FIFA, en una votació a la qual va concórrer sense oponent després que fos inhabilitatde manera provisional, per suposada corrupció, el qatarià Mohammed Bin Hamman, que havia expressat la seva intenció de presentar-se a l'elecció.

Al comandament des de fa tretze anys de la institució considerada com la més poderosa en el món de l'esport, Blatter ha estat ungit novament com a president per al període 2011-2015 amb 186 vots, d'un total de 203 emesos.

"Els agraeixo la seva confiança, de tot cor. Junts anem recórrer els pròxims quatre anys, sempre que Déu em concedeixi la vida, l'energia i la força de continuar", han estat les primeres paraules de Blatter després que s´informessin els resultat de la votació secreta .

El president ha dit sentir-se "satisfet" que la seva institució hagi restablert la seva "unitat i solidaritat", i alhora que ha promès portar "el vaixell de la FIFA a aigües clares i transparents". Tot i que, ha reconegut, això no es pot fer de la nit al dia. "Però ho farem", ha assegurat.

Blatter feia al•lusió així a la successió de denúncies de corrupció que van entelar el procés electoral a la FIFA i que, entre d´altres coses, van portar a la retirada fa quatre dies l'únic candidat alternatiu, Bin Hamman.

Aquest va ser acusat per un dels seus col·legues del Comitè Executiu de l'entitat per haver ofert suborns a canvi de vots per a la candidatura de Qatar, que finalment va ser escollida per organitzar el Mundial del 2012.

Blatter emprendrà el seu quart període com a president, de manera que estarà 17 anys al capdavant de la FIFA, a la qual ha promès encaminar cap a un procés de reformes a fons.