Concretar el somni de 21 patinadores és el motiu pel qual el Club Patinatge Artístic Olot mobilitzarà la societat de la Garrotxa per trobar els recursos destinats a participar al Mundial de Brasil de patinatge artístic. El 26è Festival de patinatge artístic que tindrà lloc el proper dissabte encetarà les accions destinades a la cerca de diners. L'objectiu és aconseguir uns 3.000 ? per a cadascuna de les patinadores seleccionades pel Mundial. Les accions duraran fins al novembre quan, si ho han aconseguit, una expedició del club olotí viatjarà al Brasil. Les accions estan estructurades dins d'un projecte que duu el títol d'"Un somni mundial del Brasil 2011".

El president del CPA Olot, Agustí Colomer, ahir al matí, va presentar les tres fases del projecte de recollida de fons. La primera consisteix en aplicacions web que faciliten la interacció d'informació, i permet interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut de lloc. Té en compte la creació d'una pàgina web amb la informació del projecte. Aquesta pàgina disposarà d'un ancoratge bidireccional amb la pàgina oficial del club. A més, preveuen que les mateixes patinadores informin dels resultats de les accions a Facebook i Twitter. L'altra fase és la que s'encetarà dissabte a les dues sessions del Festival de Patinatge Artístic. Al festival es posaran a la venda butlletes al preu de 5 ?. Cada aportació representa finançar un dels 8.083 quilòmetres que l'expedició ha de cobrir. La compra de les butlletes té en compte la participació en el sorteig d'un viatge per a dues persones a Praga. Els pares i les patinadores vendran quilòmetres a cinc euros fins al novembre. La tercera fase està destinada a les empreses i a particulars amb possibles. En aquest cas, el CPA Olot vendrà quilòmetres d'or i de bronze. Els quilòmetres d'or signifiquen les aportacions empresarials de 1.000 ? i els de bronze les de menys de 1.000 ?. Segons el president del CPA, els avantatges per als compradors on la publicació de les col·laboracions als mitjans de comunicació de la comarca, i la inserció d'un ancoratge al web del projecte.

El regidor d'Esports, Joaquim Monturiol, va anunciar que l'Ajuntament comprarà 600 quilòmetres a 5 ?. És a dir, el consistori finançarà el viatge d'una de les patinadores. El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Berga, va indicar que l'ens supramunicipal no té partides per a ajuts a entitats i les haurà de treure de l'apartat d'extraordinaris. El delegat d'Esports va condicionar l'ajuda a la concreció del pressupost d'esports.

Les patinadores d'Olot del 2003 fins ara han guanyat 6 mundials de patinatge artístic en grups de xou i 7 campionats d'Europa.