El Barça ha guanyat per quarta vegada la Champions aquest dissabte a la nit a l'estadi de Wembley per 3 gols a 1, en un enfrontament amb el Manchester United. El primer l'ha marcat Pedro al minut 27, el segons ha estat de Messi poc després de començar la segona part, al minut 53, i el tercer ha arribat al minut 69 del peus de Villa. És el segon títol de la temporada del F.C. Barcelona, que ja s'ha emportat la Lliga.

El Barça de Pep Guardiola continua fent història. Aquesta cap de setmana ha escrit un nou capítol a l'estadi de Wembley, a Londres, al mateix lloc on els blaugranes van aconseguir la primera Champions. Era el 1992, amb el Dream Team dirigit per Johan Cruyff i Guardiola també corria pel camp de joc.

Més que si fos un clàssic, més de cent mil espectadors han abarrotat les grades del Camp Nou en la celebració de la Champions conquistada a Wembley, una festa breu, en què només s'han dirigit als espectadors vuit futbolistes i que ha finalitzat amb un piromusical.

Fos per les presses per acudir al concert de Shakira, la parella sentimental de Gerard Piqué, que actua a continuació a l'Estadi Olímpic de Montjuïc o perquè el cansament de les celebracions fa efecte a l'equip, però els futbolistes no han estat tan eloqüents com en la celebració per la Lliga de fa uns pocs dies.

Instal·lats en una tarima situada al centre del Camp Nou, on han posat amb les Copes de la Lliga i de la Champions, conquistades juntament amb la Supercopa d'Espanya aquest any, el discurs més afilat ha estat el de Piqué, qui ha reclamat que els triomfs del Barça són a dreta llei.

"Nosaltres ni ens droguem ni ens tirem (a terra) ni comprem els àrbitres, només juguem a futbol. Us espero a tots ara a l'estadi olímpic en el concert de la Shakira", ha dit Piqué entre les rialles dels seus companys i els aplaudiments dels aficionats.

Víctor Valdés ha reivindicat la catalanitat del Barça al lligar una bufanda amb la 'senyera' a la copa de la Lliga. "Falta un petit detall per completar aquesta festa, que s'assabentin. Us devíem una (Champions) des de l'any passat i aquí la teniu, des de Wembley per a tots vosaltres", ha dit.

Carles Puyol ha demanat als aficionats que ho celebrin perquè "costa molt" guanyar aquests títols i Xavi Hernández, un dels més destacats a la final d'ahir, ha recordat que aquest equip "és collonut".

"Sempre m'he sentit orgullosos de ser culer i de ser català, ara més que mai", ha dit Xavi. Eric Abidal ha agraït el detall de Carles Puyol, qui li va cedir el seu braçalet de capità i li va permetre aixecar la Copa d'Europa a la llotja de Wembley, per la qual cosa el dia d'ahir va ser "el millor" de la seva carrera futbolística.

Andrés Iniesta també ha agraït el suport als aficionats. "Sense vosaltres aquestes copes són impossibles. El meu cor em diu que el més gran és ser culers. Estic molt orgullós d'això", ha dit.

L'entrenador Pep Guardiola només ha parlat per introduir a Leo Messi. "En la celebració de la Lliga, van parlar tots menys un, que va prometre fer-ho avui", ha recordat Guardiola.

L'argentí ha tornat a demostrar que el seu no és l'eloqüència i que si ha de parlar, ho fa jugant. "Vaig prometre que avui parlaria i aquí estic. La veritat és que no tinc res a dir-vos. Simplement que gaudim d'això, agrair-ho per tot allò d'aquest any i a veure si podem gaudir molts títols més", ha dit.

Segurament als aficionats se'ls ha fet curt, després d'una bona espera. A les set del vespre ja no cabia ni una agulla al Camp Nou. La demanda ha superat l'oferta i els aficionats han omplert les grades com no havien fet mai abans durant la temporada.

Hi havia tanta densitat d'espectadors que s'han trencat tanques en els accessos i els últims aficionats a arribar a l'estadi han hagut d'ubicar-se en la tercera graderia i bona part d'ells ja no tenien localitat i han hagut d'ocupar els passadissos o, fins i tot, veure la festa drets.

Al final, un piromusical. La festa ha finalitzat amb el cant 'a cappella' de l'himne del Barça. Acabada la temporada, el barcelonisme ja pensa en el pròxim exercici amb uns quants reptes ja en el mes d'agost com la Supercopa d'Espanya (contra el Reial Madrid) o la Supercopa d'Europa (contra del Porto), però segurament els futbolistes només tenen al cap les vacances.