Rafa Nadal ha dominat el suec Robin Soderling per 6-4, 6-1 i 7 - (3), i s´ha col·locat a les semifinals de Roland Garros per sisena vegada en la seva carrera. En la trobada que més emoció ha despertat, ha tornar el millor Nadal, 'la màquina'. Dos dies abans del 25è aniversari del manacorí, Nadal ha celebrat el seu triomf 43 en aquestes pistes amb una explosió d'alegria, perquè hi havia molt en joc en la Philippe Chatrier.

"Jugar contra Robin és molt difícil sempre", ha manifestat Nadal després d'una lluita de dues hores i 35 minuts. "Avui he jugat molt millor que els altres dies, per moments molt bé, i Robin ha comès alguns errors, però jo he estat més sòlid que el dia anterior trobant el meu ritme", ha afegit.

I és que Nadal ha protagonitzat aquest dimecres el seu millor partit d´aquest any a París, doblegant de nou Soderling, el seu botxí en els vuitens del 2009, i davant qui va guanyar a la final del 2010 el seu cinquè títol de Roland Garros. El jugador suec ha arribat aquesta ronda cedint únicament un set, però s´ha vist desarborat pel tennis de Nadal.