El pilot Casey Stoner (Repsol Honda) ha estat el més ràpid en els primers entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya de MotoGP i l´únic a rodar per sota del 1:43 (1:42.940) en el traçat de Montmeló, on Nico Terol (Aprilia) ha sigut el més ràpid en 125cc i Simone Corsi (FTR), en Moto2.

En la categoria 'reina', el pilot australià ha dominat les dues primeres sessions de lliures. En un total de 23 girs, en l'última de les tandes ha aconseguit un gran temps en un matí ennuvolat al Circuit de Catalunya en què hi ha caigut una pluja esporàdica.

Després d´Stoner, pilot en qui confia Honda per obtenir aquest cap de setmana el liderat del Mundial, els més ràpids han sigut Marco Simoncelli (Honda Gresini), que ha liderat els primers compassos de la primera sessió, i el també italià i company d´Stoner, Andrea Dovizioso, que ha arrabassat la tercera posició a Jorge Lorenzo (Yamaha).

El vigent campió del món i actual líder del Mundial ha quedat tercer en la primera sessió i quart en la segona, encara que ha millorat la seva crono. I és que els pilots de MotoGP van aprofitar la segona tanda per millorar els seus temps.

Amb les primeres posicions per a les Honda i Yamaha, la primera Ducati ha sigut la de l'italià Valentino Rossi, que ha millorat molt la seva actuació matinal. La mala notícia ha estat per al nord-americà Colin Edwards (Yamaha), que ha caigut en la segona sessió i s´ha trencat la clavícula dreta.

Sense Dani Pedrosa, que no corre aquest GP de Catalunya per no haver-se recuperat de la intervenció a la clavícula dreta fruit del xoc amb Simoncelli a Le Mans, la resta de pilots espanyols han tingut una actuació discreta. Álvaro Bautista (Suzuki) ha quedat desè, Toni Elías (Honda), onzè, i Héctor Barberá (Ducati), quinzè, pel que hauran de millorar abans de diumenge.

Maverick, tercer a Montmeló

Molts han estat els representants espanyols que han liderat la taula aquest divendres en el vuitè de litre, sobretot en la primera sessió. El líder del Mundial, Nico Terol (Aprilia), ha sigut el més ràpid en les dues tandes (amb una millor crono d´1:53.001) i ha encapçalat l´'Armada', que ha copat set de les 10 primeres posicions al matí.

No obstant això, l'alemany Sandro Cortese (Aprilia) s´ha colat en la segona posició. En l'última sessió de la jornada, molt més lenta i de proves, els espanyols han baixat el ritme, però el pilot de Figueres Maverick Viñales (Aprilia) ha escalat fins a la tercera posició, amb un temps pitjor al de la primera sessió, en detriment d'Efrén Vázquez (Derbi).

Aleix Espargaró, només vuitè en Moto2

Finalment, en Moto2, l'última categoria a sortir a rodar, el més veloç ha estat l'italià Simone Corsi (FTR), amb un temps d´1:47.373, en una jornada on els espanyols han optat a posicions discretes, sobretot en la segona tanda on el millor ha sigut Aleix Espargaró (Pons Kalex), vuitè després d'haver estat segon en la primera tanda.

L'ensurt del dia l´ha protagonitzar Marc Márquez (Suter), vencedor de l'últim Gran Premi de França, que ha caigut en la primera sessió de lliures després de dues voltes i no ha tornat a sortir.

Per darrere de Corsi ha quedat el suís Thomas Luthi (Interwetten Paddock), el millor al matí, i el sanmarinès Alex de Angelis (Motobi), mentre que l´actual líder de la categoria, l'alemany Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing), s´ha classificat sisè.