L'alemany Stefan Bradl ha guanyat la seva tercera carrera en el mundial de Moto2, després d'imposar-se en el GP de Catalunya, on l'han acompanyat al podi els catalans Marc Márquez i Aleix Espargaró, segon i tercer respectivament.

L'alemany és encara més líder en la general, amb 102 punts, després que Julián Simón, segon en el mundial fins a aquesta carrera (ha caigut a la quarta), patís un accident amb una caiguda espectacular, quan el turc Kenan Sofuoglu li ha donat un toc per darrere a més d'atropellar-lo posteriorment. Simón ha patit un trencament de tíbia i peroné.

Stefan Bradl, 'pole' ahir en els entrenaments oficials, ha realitzat una carrera insuperable. Ha arrencat com una bala i després d'intercanvis en el liderat, fins i tot amb Simón, que a la segona volta s'ha posat al capdavant, ha tornat a comandar-la fins al final.

Bradl ha estat com a casa seva fins a creuar la meta, però per darrere hi ha hagut una batalla ja típica en aquest cilindrada, on tots els centímetres quadrats es barallen i en els revolts es mosseguen els uns als altres.

Avançat en solitari l'alemany i líder del mundial, en el grup de darrere Simón i Aleix Espargaró intentaven prendre posicions, mentre una mica més enrere, i en la volta 5, hi ha tornat a haver un moment de molta tensió quan el suís Thomas Luthi i el japonès Yuki Takahashi s'han enganxat i se n'han anat a terra, quan eren sisè i setè.

L'accident després de la maniobra de tots dos ha estat espectacular però pitjor podria haver estat el resultat posterior amb els dos a terra i sortejant motos que passaven a tota velocitat. Fora de la pista, tots dos han quedat impactats per una situació de moltíssima tensió.

Mentrestant, davant Bradl seguia traçant el seu camí cap a la victòria, amb Espargaró i Simón alternant posicions, i Márquez, a 3.8 en la vuitena volta, ja era setè i amb ganes de llançar el seu atac.

Sis voltes després, Simón ha superat Aleix, i Márquez ha pujat a la sisena posició, amb la qual cosa tres espanyols ja es trobaven entre els sis primers. Poc després, Aleix Espargaró s'ha vist superat en el final de la recta, on fins a tres pilots l'han passat després d'una maniobra del català poc encertada.

Del grup del capdavant, el suís Dominique Aegerter se n'ha anat a terra a la volta quinze, però més dura ha estat la caiguda en el següent gir, quan el turc Kenan Sofuoglu ha tocat Simón per darrere, l'ha tirat a terra i en la següent maniobra, sense voler, ha atropellat l'espanyol, anant-se'n ell també a terra. Simón ha hagut de ser atès pel fort impacte que li ha causat un trencament de tíbia i peroné.

La caiguda del toledà l'ha deixat fora de carrera i sense poder perseguir Bradl en la general. Així, Márquez a 2.333 de l'alemany, era segon sense forçar ja la màquina.

Guanyador a Le Mans, Márquez ha anat a assegurar-se el podi, que finalment ha aconseguit, amb Aleix Espargaró en tercera posició i amb unes últimes voltes relaxades per pujar per primer vegada al calaix aquest any.

Classificació de la carrera de Moto2

1. Stefan Bradl GER/Kalex 41:38.888 (156'627 km/h)

2. Marc Márquez ESP/Suter a 4.141

3. Aleix Espargaró ESP/Pons Kalex a 8.409

4. Simone Corsi ITÀ/FTR a 10.331

5. Randy Krummenacher SWI/Kalex a 11.661

6. Alex de Angelis RSM/Motobi a 12.383

7. Esteve Rabat ESP/FTR a 12.602

8. Mika Kallio FI/Suter a 13.467

9. Yonny Hernández COL/FTR a 16.612

10. Max Neukirchner GER/MZ-RE Honda a 16.735

11. Scott Redding GBR/Suter a 17.031

12. Michele Pirro ITÀ/Moriwaki a 18.460

13. Alex Baldolini ITÀ/Suter a 22.933

14. Xavier Simeon BEL/TECH 3 a 23.416

15. Andrea Iannone ITÀ/Suter a 23.449

16. Pol Espargaró ESP/FTR a 24.070

18. Carmelo Morales ESP/Moriwaki a 25.351

21. Santiago Hernández COL/FTR a 41.666