El tenista de Manacor Rafa Nadal s'ha classificat aquest divendres per a la gran final de Roland Garros, segon 'gran' de la temporada, després de derrotar en tres sets l'escocès Andy Murray per 7-5, 6-4 i 6-4 en d'un partit de gairebé tres hores i mitja de durada.

Ha estat una trobada marcada més pels errors d'ambdós jugadors que pels encerts, on el manacorí, en el seu vint-i-cinquè aniversari, ha estat més sòlid que el seu rival, que ha desaprofitat moltes ocasions per crear més problemes al pentacampió a París, millor en els moments claus.

Ara, aquest diumenge, Nadal disputarà la seva sisena final en la Philippe Chatrier davant suís Roger Federer que s'ha imposat al serbi Novak Djokovic (7-6, 6-3, 3-6, 7-6), i impedint d'aquesta manera que el serbi arrebati el número u del món a Nadal.

Per la seva banda, Nadal ara ha de guanyar el títol de Roland Garros per conservar el seu estatus, i igualaria els sis del suec Bjorn Borg. Si perd, Djokovic l'hi prendrà després que Rafa hagi estat 98 setmanes al capdavant de la classificació mundial.