Ara fa una setmana el Llagostera d'Oriol Alsina aconseguia un històric ascens a Segona Divisió B després de guanyar per la mínima (0-1) amb un golàs de Javi González al camp del Cerceda gallec. El 29 de maig de 2011 quedarà per sempre més a la memòria d'una plantilla que després d'una temporada brillant aconseguia definitivament convertir-se en un dels grans del futbol català.

Els somriures, les abraçades, les llàgrimes d'ara fa tot just una setmana sobre la gespa del camp del Cerceda es van traslladar ahir a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Llagostera on va tenir lloc l'acte institucional de celebració, que a la vegada també va servir per celebrar l'ascens a Tercera Catalana de l'equip filial. Ambdós equips han estat els campions dels seus respectius grups, és a dir, de Tercera Divisió i de Tercera Territorial. Tots els jugadors i membres del cos tècnic dels dos equips van rebre un trofeu de mans dels polítics de la vila, entre els quals hi havia l'alcalde Fermí Santamaría que avui fa una setmana també era a Cerceda per viure en primera persona un ascens que permetia situar el nom de Llagostera en el mapa del futbol estatal. A la sortida de l'Ajuntament, els jugadors van celebrar la gesta amb un centenar d'aficionats que els esperaven a la porta del consistori.

A continuació jugadors, tècnics i directius van continuar la festa al prestigiós restaurant Mas Roure de Llagostera on l'equip va menjar els promesos percebes que no va poder tastar a terres gallegues. Després del dinar, va ser el torn de l'intercanvi de trofeus, plaques, àlbums de fotos, rams de flors, entre jugadors, tècnics i directius. Finalment la celebració va acabar amb una emotiva cantada d'Havaneres a càrrec dels Pescadors de l'Escala. El tècnic Oriol Alsina, un dels principals artífexs de l'èxit, aprofitava l'ocasió per recordar que "ara toca celebrar aquest moment. Del futur ja en parlarem a partir de dilluns". En canvi la presidenta Isabel Tarragó, va anar una mica més enllà i va assegurar que "ara ens toca iniciar converses amb l'Ajuntament per solucionar diverses coses al camp, començar a parlar amb empreses del poble i engegar una important campanya de captació de socis". En aquesta línia, Tarragó va mostrar-se il·lusionada amb el repte de poder traspassar fronteres per fer arribar el futbol de Segona B a les poblacions veïnes.

A partir d'ara toca continuar ampliant el palmarès i les vitrines del club, no perdre la modèstia, seguir amb la feina ben feta i sobretot somiar un xic més per crèixer encara més en un futur pròxim, i és que no cal oblidar que només fa quatre dies l'equip militava a la Segona Regional. Els cinc ascensos en set temporades ho resumeixen absolutament tot. I molt aviat a gaudir de la Segona B.