opinió

L´any que no vàrem patir

 08:06  

JOSEP GUARDIOLA La història s'encarregarà de deixar-ho escrit, però no crec que quan ho llegim d'aquí a uns anys, l'exposició variï gaire de com ho exposaré ara.
El primer any a la Segona Divisió A es recordarà per haver salvat la plaça amb molta feina i cert patiment, resolt a tres jornades del final, abans de jugar al camp de l'Eibar i gràcies al resultat el dia abans dels rivals directes en la lluita per la salvació. La segona campanya serà la més heroica, amb el record del penal marcat a mitges entre Kiko Ratón i el porter del Múrcia, en el descompte de la lliga. I la tercera, la que es va acabar ahir, serà recordada com la lliga de la tranquil·litat.
I serà així en gran part per la magnífica ratxa de deu partits seguits sense perdre, que l'equip va sumar entre el final de la primera volta i l'inici de la segona. Una ratxa rematada amb cinc victòries seguides que va permetre el conjunt gironí situar-se cinquè el dia 1 de març de 2011. Aquell dia, la distància amb els llocs de descens quedava a 15 punts i era més que tranquil·litzadora per poder jugar sense angúnies els tres darrers mesos de lliga.
Tant és així que ni la minsa producció posterior de sis punts sumats en nou jornades va fer pensar que realment hi hauria problemes per mantenir la categoria, sinó que va passar tot el contrari, quan van tornar a arribar les victories, en aquest cas per 0-4 a Vigo i per 4-2 contra el Xerès. L'equip tornava a alimentar les aspiracions de poder lluitar per l'ascens. Una il·lusió que també havia alimentat campanyes publicitàries fetes des del club per col·locar els títols de l'ampliació de capital.
Va ser la derrota per la mínima a Cartagena, amb protagonisme del senyor Hernández Hernández i els seus quatre expulsats, la que va posar el punt i final a la temporada que ahir es va acabar.
També ho dirà la història en el futur, quan parli de números i expliqui que aquests també han estat millors que en els dos anys precedents. L'equip ha guanyat més partits que mai (15), ha mantingut els números de la primera temporada pel que fa a les derrotes (15), ha fet més punts que en les dues primeres campanyes a Segona A (54) i ha superat el seu registre golejador (58).
I també queden pel record de l'any que ja s'ha tancat, els 19 gols de Ranko Despotovic, 18 a la lliga i un a la Copa; a més de la desena marcats per Jandro i Peragón. Les múltiples entrades que gairebé han omplert Montilivi i que en dues ocasions han fet el ple absolut. La tranquil·litat institucional aportada pel nou equip rector de l'entitat; i l'èxit assolit en l'ampliació de capital, tot i que en aquest cas una vegada més ha estat gràcies a l'aportació de Josep Delgado.
I tornant al terreny esportiu, l'any deixa la idea clara que si a Montilivi hi hagués hagut més banqueta, la promoció d'ascens segurament no hauria estat una quimera. Però per tenir-la l'equip s'hauria d'haver reforçat d'una manera diferent en el mercat d'hivern i en aquell moment es va considerar que no. L'IVA també hauria de ser en el resum d'un any que només pot ser considerat de molt bo, malgrat la desinflada final. La història s'encarregarà de dir-ho.

Buscador de deportes

Canal Girona FC

Girona FC

Girona FC

Totes les notícies, imatges, vídeos i partits en directe del Girona FC. Consulta també la classificació i calendari de la Lliga.

 

Enllaços recomanats: Premis cinema