Duel de titans: el manacorí Rafael Nadal i el suís Roger Federer s'enfrontaran aquesta tarda en la final de Roland Garros (15.00, TVE 1), segon Grand Slam de la tamporada, en la que serà la quarta final entre tots dos a París. Els dos millors jugadors moderns es tornen a creuar després de l'Open d'Austràlia del 2009, on el mallorquí es va imposar per 7-5, 3-6, 7-6 (3), 3-6 i 6-2, en una maratoniana final que va passar a la història per les llàgrimes de Federer en la cerimònia final. A Roland Garros s'han trobat en les semifinals de 2005 i en les finals de 2006, 2007 i 2008, sempre amb victòria de Nadal. L'última, la de 2008, va ser la més contundent i el de Manacor es va imposar en tres sets (6-1, 6-3 i 6-0). Per tant, l'espanyol i el suís reeditaran un enfrontament que s'ha convertit en un dels més grans de la història del tennis. Per accedir a la ronda final de París, es van haver de desfer la parella que amenaça d'arrabassar-los el domini del tennis mundial. Nadal va superar Andy Murray, quart del món, per 6-4, 7-5 i 6-4, després de gairebé tres hores i mitja; mentre que Federer va recuperar la seva millor versió per frenar el serbi Novak Djokovic, al qual va vèncer per 7-6 (5), 6-3, 3-6 i 7-6 (5).

A més, sobre el tapís de la pista Philippe Chatrier Nadal hi posarà en joc el seu número 1 del món: si guanya, el conservarà fins que acabi Wimbledon i igualarà les 100 setmanes de lideratge que va acumular el nord-americà André Agassi. Si perd, el serbi Novak Djokovic enlairarà la corona.

D'altra banda, la xinesa Na Li va superar la italiana Francesca Schiavone (6-4 i 7-6) a la final femenina de Roland Garros i es va convertir en la primera jugadora asiàtica a alçar-se amb un títol del Grand Slam. La xinesa, sisena cap de sèrie, va deixar clar que havia après la lliçó després de caure en l'última final d'Austràlia, davant de Kim Clijsters, en el seu primer assalt a un torneig del Grand Slam per sotmetre Schiavone, cinquena favorita i guanyadora de l'anterior edició del trofeu francès.