El Club Ciclista Palafrugell va organitzar dissabte passat el III Memorial Antonio Miguel en dues curses de carretera per veterans i cadets en què varen participar un total de 120 corredors. Aquests van haver de fer ni més ni menys que tres voltes en un circuit de 15 quilòmetres. Tot i el cim de Begur, els corredors no van aconseguir cap escapada definitiva i els guanyadors de les dues curses es van decidir en la recta final amb grup. D'aquí s'explica la qualitat d'una prova que cada cop està més arrelada entre els ciclistes de les comarques gironines.

Mirco Merotto (Galvesport) va obtenir la victòria del prestigiós Memorial. La segona posició va ser per Joan Aguero (Motor Vegues), mentre que el darrer calaix del podi de veterans 40 va ser per Jose Gálvez (Escola Pratenca). En la categoria de veterans 50 la victòria va ser per Jose Mocete de l'equip Montornès.

Pel que fa a la cursa de cadets, el triomf va ser per David Calmaestra, seguit de Josep Mª Arnau (JCS Constructora) i Xavier Pastalle (JCS). Per part seva, Ot Doniga va ser el primer cadet de primer any en creuar la línia d'arribada. El millor equip d'aquest Tercer Memorial Antonio Miguel de Palafrugell va ser el JCS Constructora. Mentrestant tampoc cal oblidar la bona cursa que va materialitzar Ariadna Trias (Sarfa Palafrugell) ja que va aconseguir ser la primera dona en finalitzar les tres voltes de 15 quilòmetres cadascuna.

La sortida del Memorial es va fer amb acompanyament del fill i corredor professional Antonio Miguel, de la mare Juani, tota la família i de diverses autoritats locals i de la Federació Catalana de Ciclisme a la plaça Antonio Miguel Ramírez que l'Ajuntament de Palafrugell va dedicar ara fa un any amb un monument en forma de bicicleta de disseny. Evidentment i com era d'esperar es van viure moments emotius, tot recordant el promotor i formador de ciclistes Antoni Miguel Ramírez. Miguel, pare del ciclista professional del mateix nom, va ser una figura clau per al sorgiment de nous valors ciclistes des del CC Palafrugell.

Però abans d'arrencar el Tercer Memorial, també es va tenir un record per Xavi Tondo, de 32 anys,