Isco va liderar ahir la classificació d'Espanya per la fase final de l'Europeu sub'19. L'equip de Julen Lopetegui, amb el lloretenc Marc Muniesa de titular, va poder segellar el bitllet després de sumar l'empat que com a mínim necessitava contra Anglaterra (1-1), que només va creure en les seves opcions encoratjat pel gol en el temps afegit de la primera part i al tram final del partit.

Espanya va evidenciar la seva superioritat durant gairebé tot el duel. Només la incertesa del marcador va despertar certs dubtes a l'equip de Lopetegui, conscient que si guanyaa l'equip anglès quedaven fora de l'Europeu. Espanya en feia prou amb l'empat. I amb això es va quedar. Suficient per disputar la fase final entre el 20 de juliol i l'1 d'agost.

La selecció sub-19 va plasmar la seva autoritat als 26 minuts, quan Isco va llançar magistralment un cop franc des de la vora de l'àrea que va ser inabastable per a Jack Butland. El gol del valencianista va premiar el millor joc dels espanyols, que es va mantenir fins al tram final de la primera part. No obstant això, en el temps afegit abans del descans, Anglaterra es va trobar amb un regal inesperat: el gol de l'empat.

En la represa Espanya va mantenir la pilota, el domini, la possessió per fer bo l'empat i classificar-se definitivament per a la fase final del campionat d'Europa.