El vicepresident econòmic i de l'àrea estratègica del FC Barcelona, Javier Faus, ha donat a conèixer aquesta tarda els motius que han portat l'actual Junta Directiva a fer desaparèixer el beisbol i a promoure una disminució del 50% del pressupost destinat a les seccions, i ha assegurat que una part de ser 'més que un club' són les seccions, però que "no val tot".

"Aquest club té una alta sensibilitat per les seccions. Som conscients que formen part de l'ADN i que són diferenciadors, i que si som 'més que un club' és, en part, per les seccions, però no val tot. Ni per al primer equip ni per a les seccions, que han de fer un esforç per ajustar-se al pressupost", ha manifestat en roda de premsa abans de matisar que l'ADN és "el primer equip de futbol i la Masia".

En aquest sentit, Faus ha desvelat que l'estalvi en totes les seccions, professionals i amateurs, serà de dos milions d'euros, una xifra irrisòria, però que ajudarà als pressupostos generals. De fet, ha assegurat que la renovació de Dani Alves va perillar per només un milió d'euros. "Això és insostenible. I això no té res a veure amb carregar-se les seccions, de si som pro o antiseccions. És aplicar criteris de sostenibilitat a tots els departaments del club", ha indicat.

"Si demanem a Mascherano que redueixi el seu sou per venir, si Alves es va ajustar i la seva renovació va perillar per un milió d'euros, hem de demanar el mateix a les seccions professionals i amateurs. Les seccions no poden viure fora de l'actualitat econòmica del club ni del país", ha assenyalat sobre aquesta qüestió.

A més, ha assegurat que l'actual Junta no vol ser el "més ric del barri" en cap de les seccions, "estimades" per la Junta. "El Barça és un club poliesportiu, no tinguin el menor dubte que amb aquesta Junta ho continuarà sent. No hi ha cap voluntat de tancar les seccions", ha dit malgrat assegurar que la decisió d'acabar amb el beisbol, i els seus 70 anys d'història, és irrevocable.

"És fonamental la separació definida entre les seccions professionals i les amateurs. L'objectiu a cinc anys vista és racionalitzar el dèficit de les seccions i millorar-ne la gestió, sense perdre competitivitat en cap de les seccions professionals. L'ideal és mantenir-se en esport formatiu i ajudar a progressar, no a can Barça", ha apuntat sobre les seccions amateurs.

Pèrdua de 4 milions per la 'Champions'

Pel que fa a la consecució de la quarta Lliga de Campions de la història del club, el 28 de maig a Wembley (Londres) davant del Manchester United, ha revelat que va comportar una pèrdua de 4 milions d'euros respecte al pressupostat, però que tot i això és la pèrdua més fàcil de signar.

"Estem encantats de perdre aquests quatre milions d'euros, és la millor inversió que pot fer un club. La presència de l'equip al món ha estat impressionant, mai igual a la història", ha celebrat Faus, qui ha recordat que el benefici per ser reis d'Europa comporta una disminució dels 38 milions d'euros als 34 finals.