El vicepresident econòmic del FC Barcelona Javier Faus va explicar ahir en roda de premsa que el club català disposarà de 45 milions d'euros per reforçar la primera plantilla blaugrana aquest estiu, una xifra que podria créixer si el club ingressa alguna quantitat amb la venda d'un jugador o bé, si des de la directiva s'aprova una inversió major si es considerés, de forma excepcional, necessari. En aquest sentit, però, Faus va deixar ben clar que no s'inclouen els ingressos obtinguts per les vendes de Martín Cáceres (Sevilla) i Ibrahimovic (Milan).

El directiu responsable de l'economia blaugrana va encarregar-se de detallar que la situació econòmica del club és "preocupant", quelcom que "impedeix" que l'entitat realitzi un "esforç més gran" per "reforçar" la primera plantilla. "El Barcelona no pot continuar perdent diner. S'ha de seguir invertint en el primer equip, però també s'ha de reduir el deute de 31 milions anuals amb els bancs i d'altres creditors", va detallar Faus, qui també va recordar que en els propers anys es posarà en marxa el compromís de la UEFA per promoure un "joc net bancari": "Qualsevol mesura que no sigui en aquesta línia és insostenible", va explicar.

Segons Faus, el Barça "ha passat de perdre 83 milions a perdre'n només 21", una xifra provisional, però ja prevista en els números que va presentar l'Assemblea de la temporada anterior. De fet, va assegurar que els números oficials no es coneixeran fins que una empresa auditora revisi els comptes anuals que es tancaran el dia 30.

El club i les seccions

Javier Faus va donar a conèixer també els motius que han portat l'actual junta directiva blaugrana a promoure una disminució del cinquanta per cent del pressupost destinat a les seccions i a fer desaparèixer el beisbol, a banda d'assegurar que una part de considerar-se més que un club són les seccions, però que "no val tot".

"Aquest club té una alta sensibilitat cap a les seccions. Som conscients que aquestes formen part de l'ADN i són diferenciadors, i que si som en part més que un club és per les seccions, però no val tot. Ni per al primer equip ni per a les seccions, que han de fer un esforç per ajustar-se al pressupost", va manifestar en roda de premsa abans de matisar que l'ADN és "el primer equip de futbol i la Masia".

En aquest sentit, Faus va revelar que l'estalvi en totes les seccions, professionals i amateur serà de dos milions d'euros, una xifra a simple vista un xic irrisòria, però que segons el club ajudarà als pressupostos generals. De fet, va assegurar que la renovació de Dani Alves va perillar per qüestió d'un milió d'euros. "Això és insostenible. I això no té res a veure amb carregar-se les seccions, de si som per o anti seccions. És aplicar criteris de sostenibilitat a tots els departaments del club", va indicar.

"Si demanem a Mascherano que redueixi el seu sou per venir, si Alves va ajustar i la seva renovació va perillar per un milió d'euros, hem de demanar el mateix a les seccions professionals i amateur. Les seccions no poden viure fora de l'actualitat econòmica del club ni del país", va assenyalar sobre això.

A més, va assegurar que l'actual junta blaugrana no vol ser el "més ric del barri" en cap de les seccions, "estimades" per la directiva. "El Barça és un club poliesportiu, no tinguin el menor dubte que sota aquesta junta ho continuarà sent. No hi ha cap voluntat de tancar les seccions", va etzibar malgrat assegurar que la decisió d'acabar amb el beisbol, i els seus 70 anys d'història, és irrevocable.

"És fonamental aconseguir una separació definida entre seccions professionals i amateurs. L'objectiu a cinc anys és racionalitzar el dèficit de les seccions i millorar la gestió, sense perdre competitivitat en cap de les seccions professionals. L'ideal és mantenir-se com a esport formatiu i ajudar a progressar", va apuntar sobre les seccions amateurs.

Cesc, més a prop del Barça

Pel que fa la vessant merament esportiva, Catalunya Ràdio va informar ahir que el migcampista de l'Arsenal Cesc Fàbregas hauria obtigut el compromís del seu entrenador, Arsène Wenger, per deixar el club anglès aquest estiu. Amb aquesta entesa, obtinguda després d'una reunió entre jugador i tècnic ara fa uns dies, només seria necessari que ambdós clubs es posin d'acord. El Barça i el representant del futbolista d'Arenys de Mar tenen previst veure's durant aquesta setmana per establir el full de ruta de la negociació per un jugador que s'ha convertit en la prioritat del cos tècnic blaugrana d'aquest estiu.