La gran final de la Lliga ACB arrenca aquest vespre (20.45, Teledeporte) al Palau Blaugrana amb el primer assalt del duel entre el Regal FC Barcelona i el sorprenent Bizkaia Bilbao. El títol es resoldrà al millor de cinc partits.

En una final inesperada, per ser la primera en la incipient història del Bilbao, s'enfronten el campió de la lliga regular (Barça) i el sisè classificat (Bilbao), amb l'etiqueta de favorit per als catalans tot i que els bascos han fulminat en les rondes prèvies el València i el Madrid. Els dos equips arriben en bona forma a la final. El Barça ha resolt per la via ràpida les eliminatòries de quarts contra l'Unicaja (2-0) i la de semifinals contra el Caja Laboral (3-0). El Bizkaia Bilbao assumeix el paper de David en aquesta lluita final contra Goliat. L'equip de Fotis Katiskaris té molt a guanyar i poc a perdre.

L'objectiu del Barça és fer-se fort al Palau Blaugrana i viatjar a Bilbao havent resolt els dos partits com a local, fet que garantiria un hipotètic cinquè i definitiu duel a casa. Els bascos, però, ja van guanyar a Barcelona en la Lliga regular ACB i a Bilbao els catalans van imposar-se en el darrer segon.