El futur govern municipal de CiU a l'Ajuntament de Girona està disposat a mantenir l'ajuda que fins ara rebien l'Uni Girona i el Sant Josep per tal de col·laborar en la seva viabilitat econòmica. El cap de llista de la coalició Carles Puigdemont, que ha de ser nomenat alcalde l'1 de juliol quan es constitueixi el nou consistori, va explicar ahir que per a ells "l'esport d'elit és un motor de la ciutat" i que estaran disposats a continuar ajudant els dos clubs de bàsquet, ara mateix immersos en la recerca de recursos per tal de confirmar que la temporada que ve podran continuar jugant a LEB Or i Lliga Femenina.

Puigdemont va advertir que "encara no puc prendre compromisos" però tot i això va dir que "serem sensibles i oberts en el tema de l'esport, sobretot en el de base, però també en el d'elit perquè també fa una important funció social a la ciutat". En les últimes temporades l'Ajuntament ha aportat 100.000 euros anuals al Sant Josep, també ha ajudat l'Uni i via un conveni de col·laboració destinava 150.000 al Girona FC per tal de fer obres de millora a Montilivi.

CiU entén que és "molt positiu" per a Girona disposar d'un equip de futbol a Segona A, d'un de bàsquet masculí a la segona categoria espanyola i del de bàsquet femení, a la màxima divisió. "Representa un element de clara projecció per a la ciutat i nosaltres estem disposats a mantenir la col·laboració i si es troben noves vies, augmentar-la", va destacar el futur alcalde. Puigdemont ha mantingut contactes informals amb el president del Sant Josep Francesc Ferroni i ahir va mostrar-se convençut que "si l'Ajuntament, la Diputació i el Girona FC mantenen la col·laboració, no hi ha d'haver problemes per mantenir el club".

El candidat convergent va subratllar que el seu futur equip de govern "buscarà el diàleg amb totes les entitats" i va insistir en l'objectiu de "posar en harmonia les ajudes a l'esport d'elit professional i també les de l'esport base".