regal barça-bilbao (1-0)

? regal fc barcelona: Sada (2), Navarro (9), Anderson (9), Lorbek (24), Perovic (5) --cinc inicial--; Rubio, Lakovic (2), Vázquez (2), Ingles (3), N'dong (9), Morris (1) i Grimau (8).

? bizkaia bilbao basket: Jackson (7), Blums (5), Mumbrú (5), Hervelle (8), Mavroeidis (5) --cinc inicial--; Warren (12), Fisher (6), Vázquez (3), Banic (6) i Vasileiadis (7). ? parcials: 26-12, 43-31, 64-40 i 74-64. A Àrbitres: Hierrezuelo, Redondo i Jiménez. ? pavelló: Palau Blaugrana. 6.800 espectadors.

El Regal FC Barcelona va marcar el seu territori al Palau Blaugrana i es va imposar de manera clara al Bilbao (74-64) en el primer partit de la final de l'ACB. Amb un ritme trepidant i les millors versions de Erazem Lorbek i d'una fèrria defensa, l'equip català va ofegar als jugadors de Katsikaris, sens dubte la gran revelació del play-off.

En Lliga Regular el Bilbao va assaltar el Palau Blaugrana i ahir tenien esperances de poder competir per repetir la gesta. Potser per això el Barcelona va sortir activadíssim a la pista i d'entrada, amb un parcial de 26-12, va deixar el partit ben encarrilat. Els de Xavi Pascual van sortir com un coet a la pista a l'inici però també després del descans, quan va segellar aquest 1-0 en la final que els dóna tranquil·litat per afrontar el duel de demà (18.15, Teledeporte).

En el tercer quart, les diferències van arribar als 26 punts, una cosa insòlita en una final. El Bilbao arribava amb la moral pels núvols, però va pagar la seva inexperiència en un Palau Blaugrana digne, aquesta vegada sí, de les grans ocasions.

Amb tot decidit, l'últim quart va ser clarament per als visitants (10-24 de parcial) fruit de la certa i lògica relaxació del Regal Barça, que segueix sense conèixer la derrota en aquests play-off i reforça la seva condició de favorit al títol.