El pilot alemany Sebastian Vettel (Red Bull) va aconseguir la 'pole'al Gran Premi de Canadà, celebrat al circuit Gilles Villeneuve, amb un temps de 1:13:014, aconseguint imposar-se als dos Ferrari de Fernando Alonso i Felipe Massa , Que sortiran segon i tercer, respectivament.

Vettel va conquerir la seva novena 'pole' en les últimes 11 carreres de la Fórmula 1, tornant a guanyar al seu company d'equip, Mark Webber, que es va quedar a una mica més de 400 centèsimes i acompanyarà en la segona línia a Felipe Massa. Per la seva banda, Jaume Alguersuari (Toro Rosso) sortirà divuitè i Pedro Martínez De la Rosa (Sauber) sortirà una posició per davant, en dissetè lloc.

Entrenaments lliures

El pilot alemany Sebastian Vettel (Red Bull) ha estat el més ràpid en la tercera i última sessió d'entrenaments lliures per al Gran Premi de Canadà de Fórmula 1, seguit del pilot espanyol Fernando Alonso (Ferrari).

Vettel va aturar el crono en la seva millor volta en 1:13.381, un temps 381 mil.lèsimes millor que el que va marcar Fernando Alonso, al qual van seguir l'alemany Nico Rosberg (Mercedes GP) i el brasiler Felipe Massa (Ferrari).

Al seu torn, el també espanyol Jaume Alguersuari (Toro Rosso) ha tancat aquesta última tanda dels entrenaments lliures amb un registre de 1:16:145 que l'ha situat a la catorzena plaça de la taula de temps.

Menys sort ha tingut el seu compatriota Pedro Martínez de la Rosa, que divendres va aconseguir el volant d'un Sauber per al Gran Premi de Canadà per indisposició del mexicà Sergio Pérez, ja que amb el temps a zero ha patit un impacte contra les tanques en perdre el control del seu cotxe. Ha tancat la sessió en el dissetè lloc i amb un crono de 1:16.706.

Així mateix, el veneçolà Pastor Maldonado (Williams) ha protagonitzat una bona sessió en acabar en l'onzena posició amb un temps de 1:15.312, amb el qual ha superat en més d'un segon al seu company d'equip, el brasiler Rubens Barrichello.

L'australià Mark Webber va ser l'únic pilot que el va marcar temps a causa d'uns problemes amb el hackers, segons ha informat l'escuderia Red Bull.