Després d'un primer partit en el qual el Regal FC Barcelona va atropellar al Bizkaia Bilbao Bàsquet, el Palau Blaugrana viu aquesta tarda el segon assalt de la final de la Lliga ACB amb la sensació que els biscaïns vendran molt cara la seva pell per evitar anar-se'n a casa amb un 2-0 en contra.

El Barça era el favorit per a molts i, després del bàsquet desplegat dijous -dels millors de la temporada-, va demostrar que no vol deixar escapar el títol. I és que en els tres primers quarts els de Xavi Pascual van mostrar una intensitat, encert i defensa que va anul·lar al rival.

Els catalans van saber trencar les armes del Bilbao, on cap dels seus jugadors va trobar el seu lloc sobre la pista. Erazem Lorbek, el gran heroi de dijous al Palau, va realitzar el seu millor partit en "play-off" per liderar als seus a una còmoda victòria, que es va quedar en el 74-64 final per la lògica relaxació final d'un Barça que havia arribat a dominar de 26 al tercer parcial.

L'objectiu per al Barça no és cap altre que anar a Bilbao amb el 2-0 en la sèrie, però tot i així els biscaïns es veuen capaços de guanyar un partit a Barcelona. Per això, Pascual no va voler parlar de final sentenciada dijous a la nit, si bé va celebrar haver gestionat millor els sentiments i la pressió d'inaugurar aquesta inèdita final.

Perduda la primera batalla al Palau, el Bilbao es prepara per no perdre la guerra i aconseguir empatar l'eliminatòria. El catastròfic primer temps que van completar els bascos en el partit inaugural de la sèrie final els va abocar a una derrota sense pal·liatius. Els nervis de principiant davant la seva primera final es van cobrar el seu compte en aquest assalt inicial. La seva inferioritat en centímetres i en rotació va fer la resta. El partit serà emès per Teledeporte.