De mica en mica es comença a aclarir el futur dels jugadors del Girona que acaben contracte aquest trenta de juny. Conegudes les baixes de Kiko Ratón, Keko, Ángel Martínez, Borja Sánchez, Víctor Curto, Albert Serra i Noguerol, el director esportiu Xavi Julià va sorprendre tothom dijous en anunciar que Dani Bautista tampoc continuaria al club malgrat tenir una primera proposta de renovació. El lateral andalús s'afegia doncs a una llista de baixes a la qual no hi serà Jandro, que ja ha renovat per dues temporades més i a la qual és poc probable que hi sigui Migue, amb qui les posicions s'han acostat les darreres hores.

El polivalent defensa barceloní va marxar de vacances amb un missatge cap al club. "Només demano que se'm valori", deia tot parlant de la primera presa de contacte entre el seu representant i Xavi Julià. Un parell de setmanes més tard, sembla que l'acord econòmic és molt pròxim i l'únic punt on les dues parts encara xoquen és, com en el cas de Jandro Castro, en la durada del contracte. I és que Migue i el seu agent, Magic Díaz, consideren que s'ha guanyat al terreny de joc un contracte, com a mímin, per a dues temporades més. El Girona, en canvi, és partidari d'oferir a l'exjugador del Terrassa un contracte per un any amb un altre d'opcional en funció d'uns objectius (partits jugats). Sigui com sigui i de la mateixa manera que va passar amb Jandro, tot sembla indicar que Migue i el Girona estan condemnats a entendre's i més tenint en compte que el defensa és un dels jugadors més utilitzat per Raül Agné en les tres temporades que l'ha tingut a les seves ordres. En tot cas, però, el rendiment i la regularitat de Migue tampoc ha passat desapercebuda per altres equips de la categoria i el defensa compta amb alguna proposta -podria ser el Còrdova- en ferm sobre la taula.

Després de la decisió d'Agné de prescindir de Bautista, lògicament el Girona està obligat a reforçar una deles poscions on ha coixejat més els darrers anys. Precisament Migue ha estat un dels que hi ha actuat, passant per davant algun cop d'especialistes com Mikel Amantegui o l'andorrà Marc Bernaus. La temporada passada, fins i tot, Narcís Julià hi va fer jugar Jose durant bona part de la competició. Amb Jandro renovat i Migue més a prop que ami, el Girona té encara pendents els casos de Dani Mallo, Moha i Peragón. Tots saben de l'interès del Girona perquè continuïn però després del que ha passat amb Dani Bautista, això no és garantia que hi hagi intenció d'anar més enllà amb les negociacions.

Opcions de futur

Raül Agné es passa el dia a les oficines de Montilivi al costat de Xavi Julià perfilant la que ha de ser la plantilla de la propera temporada. Han transcendit alguns noms (Toti, Kike López, Dimas, Toché...) però les operacions es porten amb molt d'hermetisme. Un dels noms que hi ha sobre la taula és el del jove extrem esquerrà de l'Espanyol Dani Nieto. Amb només 20 anys, el balear ha estat el pitxitxi de l'Espanyol B a Tercera i el conjunt blanc-i-blau n'ha ofert la seva cessió. Una altra opció de futur per al Girona és la del defensa del Cornellà Pol Planas, a qui s'ha estat seguint durant la temporada i del qual es tenen bons informes. De tota manera, la seva incorporació seria, en principi, a l'anhelat filial que el Girona continua cercant, de moment, sense èxit.