Cesc Fàbregas és cada cop més a prop de convertir-se en nou jugador del FC Barcelona. L'acord entre el club i el jugador és total i ara només queda el més difícil, arribar a una entesa econòmica amb l'Arsenal. L'equip anglès com a mínim aquesta vegada està disposat a negociar, quelcom que darrerament semblava impossible. El Barça ja coneix al detall les exigències que Arsène Wenger ha transmès als seus executius per donar el vistiplau a la marxa de Cesc. La primera taxació de l'Arsenal va ser de 55 milions, una xifra fora de les possibilitats del Barça. L'Arsenal va voler picar alt perquè sap que caldrà regatejar i que el Barça iniciarà la negociació molt per sota per anar pujant fins a trobar un punt comú amb els desitjos anglesos. En realitat però, l'Arsenal espera vendre'l per 40 milions d'euros, una xifra que s'allunya de l'oferta blaugrana inicial taxada en 30 milions d'euros.

En aquest sentit, el representant del jugador d'Arenys, Darren Dean, aterra avui a Barcelona per començar a moure els fils de la negociació. Les bases del contracte del jugador amb el FC Barcelona estan més que pactades. D'entrada, la fitxa anual de Cesc no estaria, ni de bon tros, entre les més altes de la plantilla. El seu sou se situaria força per sota del que cobra Messi, Xavi o Puyol, i fins i tot cobraria menys diners del que actualment percep en l'Arsenal. La seva actitud ha estat decisiva perquè Guardiola reclami el seu fitxatge amb més insistència. Sandro Rosell i Darren Dein mantenen una excel·lent relació personal que pot contribuir a evitar els malentesos del passat, quan Rosell va retreure als directius londinencs els seus pocs escrúpols a l'hora d'emportar-se les joves perles del planter blaugrana. El Barcelona no vol precipitar-se i vol fer les coses bé i amb calma. El primer repte és començar a regatejar els 10 milions d'euros que separen les dues postures. L'única realitat és que els dos clubs estan destinats a arribar a un acord, i poder així veure vestit de blaugrana Cesc Fàbregas, la gran obsessió de Pep Guardiola.

D'altra banda qui sembla tenir força complicat vestir de blaugrana la propera temporad és Giuseppe Rossi, el davanter del Vila-real, un dels jugadors que Pep Guardiola veu amb més bons ulls per incorporar, aquest estiu, a la plantilla. Mentre tothom dóna per fet que hi ha hagut contactes entre tots dos clubs, el president del Vila-real, Fernando Roig, va sorprendre amb unes declaracions en què deia que no havia parlat amb ningú del club blaugrana. Roig va revelar que no han rebut cap oferta del Barça per Rossi i va deixar clar que 30 milions d'euros no són suficients per fitxar el davanter italià.

Amb Cesc com a prioritat, caldrà estar atent a veure si Guardiola es decanta per Rossi o si, en canvi, aposta per l'opció menys coneguda, la del xilè de l'Udinese, Alexis Sánchez, amb qui també s'està negociant.