El 2011 serà un any difícil d'esborrar en la memòria de la gironina Marta Xargay perquè després de guanyar, amb 20 anys, la Lliga Femenina i l'Eurolliga amb el Perfumerias Avenida, el seu club, ara és a les portes de debutar en un Campionat d'Europa de seleccions absolut. La gironina està concentrada des de fa setmana amb l'equip espanyol després d'haver estat triada en la preselecció del tècnic José Ignacio Hernández. Des de dijous, Espanya disputa a Istanbul la Victory Cup, el darrer assaig abans de començar dissabte de la setmana que ve l'Europeu a Polònia. Xargay va anotar ahir dos punts en el triomf contra Montenegro (63-76), mentre que la seva aportació contra Grècia (71-57 per les espanyoles en el primer partit del torneig turc) havia estat de 10 punts.

La jove base-escorta de Girona ho ha guanyat tot amb les categories de base de les seleccions espanyoles. El seu major èxit va ser el subcampionat del món sub-19 de Tailàndia. També ha sigut campiona d'Europa en categories inferiors, però ara aspira a estrenar-se en un torneig absolut. Aquest any, a més, la FIBA l'ha escollida entre les 10 millors jugadores joves d'Europa.

Espanya disputarà avui contra Turquia el darrer partit del Torneig d'Istanbul i després l'expedició tornarà cap a casa. Serà aleshores quan el seleccionador anunciï quina de les jugadores ara dins l'equip queda descartada perquè a Polònia viatjaran 14 jugadores i a l'equip n'hi ha 15, comptant amb Sancho Lyttle. Tot i ser la primera vegada que ha anat a la convocatòria, Xargay té opcions serioses de mantenir-se en el grup d'escollides que aniran a l'Europeu la setmana que ve.

Xargay té contracte per una temporada més amb el Perfumerias Avenida i tot apunta que el curs vinent seguirà jugant a Salamanca, on va arribar procedent de l'Uni Girona. Després de triomfar a la lliga i a l'Eurolliga, ara aspira a fer-ho amb la selecció absoluta.