A només un pas de la corona. El Regal Barcelona va tornar a doblegar el Bizkaia Bilbao Bàsquet en el segon partit de la final de l'ACB (74-67) i dimarts que ve, a Miribilla, tindrà la primera oportunitat de reconquistar el títol de Lliga que la temporada passada li va prendre el Caja Laboral contra pronòstic.

El conjunt blaugrana va haver de suar de valent per desfer-se d'un rival incòmode, que mai va abaixar els braços i que no va donar el partit per perdut malgrat anar més de deu punts per sota durant molts minuts.

Un triple estratosfèric de Navarro a un minut per al final va acabar amb qualsevol possibilitat de remuntada de l'equip bilbaí, que ara haurà de buscar l'"efecte Miribilla" per aconseguir que la sèrie torni al Palau en un hipotètic cinquè partit. L'equip de Fotsis Katsikaris, amb la lliçó ben apresa, no va deixat maniobrar d'inici als blaugranes i va travar un primer quart duríssim en què els locals es van moure amb avantatges mínims. El 14-11 dels deu primers minuts reflectia el que havia estat l'arrencada d'aquest segon partit: possessions llargues, atacs de mitja pista i defenses al límit del reglament.

El Barça va trencar el partit en el segon quart gràcies a una defensa asfixiant, la intimidació a la zona de Vázquez i l'encert de Navarro, Ingles i Anderson des de la línia de 6,75 (32-20, m.16). Un temps mort de Kastiskaris, el voluntariós Mumbrú liderant l'equip i un parell de triples de Blums i Fischer van frenar la sagnia i van mantenir viu el conjunt basc fins al descans.

Malgrat això, ahir no era el dia en atac del Bilbao, que controlava el rebot, aturava els blaugranes en defensa però presentava un més que discret 32 per cent en tirs de camp. Amb el màxim avantatge del partit a favor del Barça (54-40) va acabar un tercer quart en el qual el conjunt visitant només va anotar nou punts.

Tot i això, els homes de Kastikaris sempre semblen rendir millor quan el partit està al límit. Un parcial de 0-7 a l'inici de l'últim període i tres triples de Fischer i Vasileiadis, van acostar el Bilbao a només quatre punts (64-60) a falta de dos minuts. Vázquez, Lorbek i sobre tot Navarro, amb un triple des de vuit metres que van fer trontollar el Palau, van evitar la reacció dels bilbaïns.