El pilot australià de l'equip Repsol Honda, Casey Stoner, s'ha adjudicat la 'pole position' al Gran Premi de Gran Bretanya, mentre que el mallorquí Jorge Lorenzo sortirà tercer, per darrere de l'italià Marco Simoncelli.

Lorenzo ha començat molt forta la sessió i aviat ha aconseguit el millor temps, molt lluny de Simoncelli i d´Stoner. El mallorquí ha estat líder durant més de 40 minuts, però quan quedaven 18 minuts per a la baixada de bandera, Stoner ha aconseguit batre el seu temps.

El registre de l'australià ha sigut molt bo i difícil de superar, però Simoncelli ha aconseguit baixar i deixar el crono en 2:02.389. Tres dècimes ha separat Lorenzo de la 'pole', mentre que Stoner s´ha quedat a 136 mil3lèsimes de l'italià.

En aquest moment, Simoncelli ha decidit entrar a boxes per fer alguns retocs i Stoner ho ha aprofitat per rebaixar el temps de l'italià i deixar-ho en 2:02.020, quan quedaven vuit minuts per a la final.

Lorenzo ho ha intentat en el temps que restava, però el mallorquí no ha pogut fer res davant del temps de l'australià i s´ha hagut de conformar amb la tercera plaça.

Pel que fa a la resta de pilots espanyols, Álvaro Bautista ha realitzat un bon paper i sortirà novè, mentre que Héctor Barberà s'ha hagut de conformar amb la dotzena plaça. A més, Toni Elías prendrà la sortida en catorzè lloc, just per darrere de l'italià Valentino Rossi, que no s'ha trobat gens còmode amb la seva Ducati en la sessió d'aquest dissabte.