El britànic Jenson Button (McLaren) es va adjudicar la victòria en el Gran Premi del Canadà de Fórmula 1 per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) i l'australià Mark Webber (Red Bull) en una carrera en la qual Fernando Alonso (Ferrari) es va veure obligat a abandonar per un accident, amb el que finalment seria el guanyador de la cursa. Aquesta és la primera victòria en el present campionat de Button, que va arrabassar la victòria a Vettel en l'última volta enaprofitar una errada de l'alemany, que es va veure privat a l'últim moment de la seva sisena victòria de la temporada.

La carrera, que va estar condicionada des de l'inici per la pluja, va tenir un sorprenent desenllaç, ja que quan semblava que la victòria seria per a Vettel ?-que havia superat una carrera plena d'entrebancs-, finalment Button es va emportar una victòria de la qual abans va ser protagonista per propiciar els abandonaments del seu company Lewis Hamilton i de Fernando Alonso. En el cas d'Alonso, l'asturià es va veure obligat a abandonar després que el guanyador de la carrera impactés amb el Ferrari de l'espanyol, que va perdre el control del seu monoplaça i es va quedar en un lateral.

El Gran Premi del Canadà del 2011 serà recordat per una de les carreres més caòtiques dels últims temps, amb la presència del cotxe de seguretat en bona part del recorregut, però sobretot per una suspensió de més de dues hores per la gran acumulació d'aigua a la pista. Un dels protagonistes de la carrera, que amb la suspensió inclosa va durar més de quatre hores, va ser el català Jaume Alguersuari, qui, després de sortir des del carrer de garatges a causa que el seu equip va haver de fer uns canvis de reglatges al monoplaça per adequar-lo a terra mullat, va acabar en la vuitena posició. Així, sortint des de la zona de boxes Alguersuari va aprofitar totes les condicions anòmales que es van donar a la pista, així com de la seva perícia sobre mullat per remuntar posicions fins a arribar a la zona de punts. Menció especial va merèixer ahir la carrera de l'alemany Michael Schumacher (Mercedes GP), qui també es va moure com ningú dins del caos fins a acabar en la quarta plaça, encara que va arribar a ser segon darere de Vettel. Pedro de la Rosa (Sauber) també va resoldre la seva complicada papereta amb èxit, ja que, després de trobar-se amb un cotxe desconegut per a ell divendres passat per la indisposició del mexicà Sergio Pérez, va acabar en la dotzena plaça. La sort tampoc va acompanyar ahir el veneçolà Pastor Maldonado, ja que quan estava protagonitzat un bon rendiment sobre la pista mullada del circuit Gilles Villeneuve també va abandonar la carrera. No obstant això, per a l'equip Hispània va ser una de les seves carreres amb més èxit, ja que van aconseguir situar els seus cotxes en la tretzena posició, amb el monoplaça de Vitantonio Liuzzi, i en la catorzena, amb el de l'indi Narain Karthikeyan.

la cursa més caòtica va estar aturada més de dues hores per la pluja.Fernando Alonso, igualat amb Sebastian Vettel en el moment de la sortida amb una cortina d'aigua al voltant.Jenson Button va ser l'inesperat guanyador de la cursa. Fernando Alonso, poc després de quedar fora per un accident.