"Els jugador s'hi troben bé i volen repetir cada any", sol comentar Tommy Robredo sobre el Memorial Santi Silvas per recordar la importància que dóna al fet de donar als participants del torneig olotí un nivell de professionalitat en el tracte cada cop més alt. I repeteixen tant que el guanyador d'aquesta edició, el suec Stefan Olson (cinquè millor jugador mundial), ha guanyat el torneig tres anys seguits. Olson es va proclamar campió masculí, superant Fabian Mazzei en la final, mentre que Jiske Griffioen va ser la vencedora en categoria femenina.

"Han estat dues finals de gran nivell, després d'uns dies qn què la pluja ens ho ha complicat molt tot avui el temps ens ha respectat i ha pogut venir molt públic, que sempre és important", va explicar l'organitzador del torneig, Tommy Robredo, que va lloar "la solidesa d'Olson contra un Mazzei que s'ha sabut ficar el públic a la butxaca" i "les alternatives en el resultat que s'ha vist en la final femenina entre Griffioen i Ellerbrock". En la final masculina, Olsson va guanyar per 6-1, 6-2 mentre que en la femenina Jiske Griffioen va superar Ellerbrock per 7-6 (1) 7-6 (7) en un partit molt més ajustat. Després del partit, Robredo va dirigir una entrega de premis on el gallec Alvaro Illobre, guanyador del quadre secundari, va rebre el premi especial de l'Open Santi Silvas igual que la col·laboradora del torneig Clara Bazán.

La jornada de final d'ahir diumenge va posar el punt i final a una competició en què, tot i els problemes amb la pluja, es va poder tornar a veure un bon espectacle tennistíc acompanyat de moltes actituds paral·leles relacionades amb l'esport adaptat.

les imatges del torneig que es va acabar ahir a Olot.Stefan Olsson i Jiske Griffioen acompanyats de Tommy Robredo en l'entrega de premis. Mazzei i Olsson, final masculina. Ellerbrock i Griffioen, final femenina.