L'ala-pivot madrileny Jorge Garbajosa ha confirmat en una roda de premsa que va tenir lloc a la seu de la Federació Espanyola de Bàsquet que deixa la selecció espanyola de bàsquet.

"És el dia que no volia viure mai. Vull agrair als entrenadors, jugadors i especialment a Sáez, a tots els mitjans pel tracte que ens heu donat, a la meva dona, la meva família i amics que he privat de molts estius i no els ha importat, sinó que m'han donat suport", ha comentat l'inici de la seva compareixença.

El de Torrejón de Ardoz, que ha reconegut que era "un dia molt dur", està segur d'haver pres la decisió "en el millor moment ". "És el que he de fer. És una retirada de la selecció, no de la FEB. Seguiré en el bàsquet", han estat les paraules de confirmació del jugador, molt emocionat en el seu adéu oficial a la ´Roja´.

Garbajosa, que ha estat acompanyat pel president de la FEB, José Luis Sáez, abandona la selecció espanyola després d´onze anys defensant la ´Roja´, amb la qual ha estat internacional 166 vegades i amb la qual ha guanyat sis medalles, entre elles l´or al Mundial de Saitama de 2006, la plata dels Jocs Olímpics de Pequín de 2008 i l'or a l'Europeu de Katowice de 2009, que defensarien aquest any la cita de Lituània.