El Sant Josep jugarà la propera temporada a LEB Or. O això almenys és el que creu el seu president, Francesc Ferroni, que preveu solucionar els problemes amb "una reducció del pressupost d'un trenta per cent i competir amb uns 700.000 euros que serien reals i assegurats". El club gironí ha acabat l'any amb un fort dèficit, però entre l'execució de l'aval de la Diputació i les gestions de la junta per trobar nous ingressos, l'equip sortirà a LEB Or de la mà del Girona FC ?-"tenim dos anys més de contracte i n'estem satisfets"- i d'un projectiu esportiu més modest amb què Ferroni i els seus assesors ja treballen des de fa dies valorant possibles tècnics i jugadors. "No veig per què el Sant Josep ha de deixar de ser equip de LEB Or", recalca el president del club.

Compartint pavelló amb el Sant Josep, i sempre parlant d'una possible fusió que continua igual de lluny que sempre, hi ha un Uni Girona que, tot i tenir els números més endreçats que l'equip de LEB Or, tampoc ha passat per unes setmanes fàcils. A diferència del club masculí, l'Uni no li farà la "mala passada" a la Diputació d'obligar a l'execució des avals (en aquest són de 85.000 euros), però el dèficil d'aquesta temporada volta els 90.000 euros. El club treballa per solucionar-ho i, a poc a poc, sembla que els directius van veient la llum de la continuïtat a Lliga Femenina 1. Això sí, amb el peatge de renunciar a la competició europea per segon any consecutiu. "Crec que sortirem a Lliga Femenina 1, no podem deixar perdre el bàsquet femení d'elit a la ciutat", explicava ahir un del pesos pesants del club, el vicepresident Joan Soler, tot recordant que l'acord de patrocini amb Girona FC i Josep Delgado s'allarga dues temporades després que cap de les dues parts hagi fet servir la seva potestat per denunciar el contracte i acabar la relació al cap del primer any. Des de Montilivi arribaran 125.000 euros anuals que, complementats per un altre patrocinador, podrien garantir un projecte amb cara i ulls a la màxima categoria del basquet femení.

Un cas semblant és el del Sarrià. Esportivament, l'equip d'handbol s'ha guanyat el dret a jugar a una lliga professionals, Divisió d'Honor Plata, però a l'hora de la veritat el club que presideix Josep Arroyo pot acabar renunciant a la categoria per seguri competint a Primera Estatal. Assumir el salt a l'elit comportaria un risc econòmic que, a l'espera de l'anunci oficial dels propers dies, la directiva del Sarrià no acceptarà després de no trobar suficients respostes per part de les empreses privades i les institucions a les quals han anat a tocar la porta en les darreres setmanes.

Darryl Middleton en el derbi contra el CB Tarragona de LEB Or al pavelló gironí del passat mes de desembre El Sarrià jugant contra el Sant Esteve Sesrovires a la lliga. Cristal Kelly, en un partit de l'Uni contra l'Olesa a Fontajau.