Uns 2.000 aficionats barcelonistes han participat aquest dimecres al vespre en la festa d'homenatge al Palau Blaugrana als campions de la Lliga ACB, títol que aquest dimarts a la nit va obtenir el FC Barcelona a la pista del Bilbao després de guanyar per 55-64 el tercer partit de la final.

L'equip català ha arribat aquest matí a Barcelona després de l'obtenció del seu quart títol aquesta temporada i el club ha organitzat una senzilla festa al Palau per posar punt final a la campanya, en quèe els blaugranes ho han guanyat tot, a excepció de l'Eurolliga, títol que defensaven però que no van poder reeditar, precisament a la final a quatre disputada al Palau Sant Jordi.

Els jugadors blaugranes, visiblement cansats per l'atrafegament de les últimes hores, han viscut amb alegria aquesta última trobada amb els seus aficionats, encara que el Palau no ha albergat el gran nombre d'aficionats que el club preveia que s'acostaria en aquesta calorosa tarda a la Ciutat Comtal.

Abans de l'aparició dels jugadors, exhibint el poder dels seus quatre títols (Lliga, Copa del Rei, Supercopa d'Espanya i Lliga Catalana), les animadores del club han ballat per als aficionats algunes de les seves coreografies, les pantalles dels vídeomarcadors han passat algunes de les millors accions de la temporada i una acròbata ha realitzat una actuació acompanyada de música ètnica.

Posteriorment, un músic des de la graderia amb un sol de guitarra ha anunciat l'entrada del cos tècnic i jugadors, que han anat ocupant una tarima al centre de la pista.

Primer ha estat el gruixut de l'equip de tècnic, inclòs l'aclamat Xavi Pascual, que suma ja nou títols amb el Barcelona -ha aparegut a la pista amb la copa de la Lliga Catalana-, i després s'han anat incorporant tots els jugadors, inclosos els lesionats Basile i Mickeal, que s'han emportat alguns dels aplaudiments més emotius.

Abillats amb una bufanda del Barça i una samarreta negra commemorativa amb la llegenda "Campions de Lliga ACB", tots els jugadors han pujat a la tarima: Víctor Sada, Ricky Rubio, Jaka Lakovic, Joan Carles Navarro, Kosta Perovic, Fran Vázquez, Joe Ingles, Boniace Ndong, Terence Morris, Erazem Lorbek, Alan Anderson, Roger Grimau i Pete Mickeal.

Posteriorment, els barcelonistes s'han dirigit als aficionats amb discursos molt sentits i passionals, inclòs un dels jugadors més alegres i jovials del vestidor, Víctor Sada, que ha admès que volia fer una broma però al final ha refusat fer-la.