"L'efecte Mirabilla", la simbiosi entre l'esforç sense límits del Bilbao i l'inesgotable suport del seu públic, no va poder frenar ahir un Barcelona que va jugar com un campió i va tancar la sèrie amb un 3-0 (55-64). L'equip de Xavi Pascual va aguantar primer un rival molt motivat, va equilibrar el partit al descans i el va definir al final amb l'aparició dels seus jugadors més desequilibrants, Juan Carlos Navarro, incontestable MVP de la final, i Erazem Lorbek. Amb aquesta victòria, el Barcelona completa una sèrie i uns play-off immaculats, en què davant Unicaja, Caja Laboral i el sorprenent Bilbao només ha conegut el triomf. Ha sumat vuit partits sense perdre en la sèrie pel títol. Ho van intentar de nou fins a l'extenuació "els homes de negre", però els va faltar poder anotador i aparicions rivals. Algunes de previsibles, com les de Navarro (16 punts) i Lorbek, però altres més inesperades, les de Ndong (9 i 6 rebots) i Sada (8 rebots, 5 d'ofensius). El pivot, anotant el que no acostuma; i el base, martiritzant el Bilbao amb els seus multiples intangibles. En l'últim quart es van mesurar l'experiència del Barça i les seves principals figures i la il·lusió local, que es va mantenir viva fins que Mumbrú va fallar un triple a mig minut del final, amb 65-70 al marcador.