El pilot espanyol Dani Pedrosa (Honda) ha estat operat avui amb èxit, a Barcelona, de la seva clavícula dreta, trencada el 15 de maig durant el Gran Premi de França de MotoGP, segons una nota de l'equip Repsol Honda.

Aquesta és la segona operació de clavícula com a conseqüència d'aquest accident.

L'operació es va dur a terme a l'USP Institut Universitari Dexeus pel doctor Xavier Mir, cap de la Unitat de Patologia de la Mà de USP Dexeus, i pel doctor César García Madrid, de l'Institut Sala Planell del Centre Mèdic Teknon.

L'objectiu de la intervenció és fixa, mitjançant osteosíntesi a compressió, un petit fragment d'os que s'havia desplaçat durant el període de rehabilitació. Aquesta tècnica permet una consolidació més ràpida, minimitzant el temps de repòs.

Passat aquest període de convalescència, Dani Pedrosa podrà valorar, amb el consell dels metges, la seva presència al Gran Premi d'Holanda la setmana que ve.

El doctor Mir va manifestar: "L'operació ens ha permès fer una fixació molt estable del fragment ossi intermedi de la clavícula. Pensem que en 48 hores es podrà iniciar la recuperació funcional de l'espatlla dreta". EFE