El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va presentar ahir els eixos bàsics d'actuació de la Secretaria General de l'Esport (SGE) durant la legislatura, a banda de fer balanç dels primers cinc mesos al capdavant de la política esportiva del Govern.

El lloretenc va anunciar que la SGE tindrà com a principals objectius a potenciar durant aquests propers 4 anys el de posicionar la realitat cultural esportiva catalana com a referent global, incrementar la sensibilització i la pràctica física a la població per millorar la qualitat de vida, millorar la qualitat en formació d'acord amb els criteris europeus i augmentar la contribució dels àmbits de l'activitat física i l'esport a l'economia.

Precisament, en l'àmbit econòmic, Tibau revelava que les retallades econòmiques de l'administració pública també afectaran la SGE, que veurà reduïda la seva dotació en un 36 per cent. Tanmateix, el gironí va fer una crida la calma a l'assegurar que l'ens s'ha compromès a "lluitar" per "minimitzar" l'impacte. Tibau va exposar que malgrat la crisi s'ha subvencionat amb 17,2 milions d'euros les federacions i consells esportius, i que es destinaran 45 milions més a la construcció d'equipaments esportius.

Pel que fa a les seleccions nacionals catalanes, Tibau va explicar que la Generalitat té la intenció de mantenir "el compromís de promoure el seu reconeixement internacional, ajudant tots els agents implicats i impulsant els Jocs de Nacions sense Estat".