El president del Barça, Sandro Rosell, va amenaçar ahir el Reial Madrid de trencar les relacions entre els dos clubs si es tornen a sobrepassar la temporada que ve "els límits de l'esportivitat". L'esperada compareixença de Rosell per passar balanç a la seva primera campanya com a màxim dirigent del club català va respondre a l'expectació i també va servir per alabar els èxits esportius aconseguits no només pel futbol, sinó també per seccions com el futbol, l'handbol o l'hoquei.

En una declaració institucional de set punts, llegida per Rosell, el president del Barcelona va apel·lar a "la responsabilitat social" del club català per no haver donat resposta abans "a les provocacions sofertes". Es referia a les polèmiques acusacions de dopatge que va llançar la COPE citant fonts del club blanc, a les declaracions de Mourinho després del Madrid-Barça de la Lliga de Campions i a les denuncies que des del Bernabéu es van fer arribar a la UEFA acusant de racistes i de simular lesions a diversos jugadors blaugranes. "Hi ha situacions que no es poden repetir en el futur", va insistir Rosell.

El president també considera que les declaracions de l'entrenador del Madrid, José Mourinho, en les quals acusava el Barça d'"haver aconseguit els títols gràcies a una espècie de complot estatal i internacional", també han superat "tots els límits de la rivalitat esportiva". Sobre això, el president del Barça va recordar que Mourinho fins i tot va arribar a manifestar públicament que Guardiola hauria de "sentir-se avergonyit" per alguna de les seves victòries, quan qui hauria de sentir "vergonya" per les seves declaracions és el portu?guès: "La roda de premsa que l'entrenador del Madrid va protagonitzar després del partit d'anada de semifinals de la Champions al Bernabéu sí que avergonyeix qualsevol que se senti esportista".

També va recordar el dirigent blaugrana que quan el Barça va decidir denunciar Mourinho davant la UEFA, "sorprenentment, la resposta del Reial Madrid va ser una denúncia cap a vuit dels nostres jugadors, als quals va acusar de conductes antiesportives i, fins i tot, racistes, amb l'objectiu que no poguessin disputar el partit de tornada". "Ens van provocar, però ens vam aguantar", va afegir Rosell, qui va assegurar que "una vegada més el futbol ha posat a tothom al seu lloc" i, sobre això, va recordar que "l'exhibició de Wembley (a la final de la Champions) és la resposta més contundent als atacs rebuts aquesta temporada".

"No ho desitgem, però no ens tremolarà el pols si hem de fer-ho", va dir el president del Barça, fent referència a la possibilitat de trencar relacions institucionals amb el Madrid. Rosell va recordar que fa uns dies el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, va assegurar que el seu club "no pararà" fins a aconseguir la desena Lliga de Campions, cosa que espera que ho intentin "des del terreny de joc, amb esportivitat".

El president del FC Barcelona, també va valorar el possible fitxatge del capità de l'Arsenal Cesc Fàbregas en menys de 40 milions d'euros, xifra que van oferir al club "gunner" l'any passat i que, segons el parer del president blaugrana, haurà de ser inferior aquest estiu a causa de l'amortització del jugador. "No ens tornarem bojos" va assegurar respecte a la possible contractació del migcampista d'Arenys de Mar.