El base del Barça Ricky Rubio va anunciar ahir la seva decisió de jugar la temporada que ve a la NBA defensant la samarreta del Minnesota Timberwolves, la franquícia que el va escollir en el número 5 del draft del 2009 i que té els seus drets a la lliga professional nord-americana. "Sóc aquí per anunciar-vos que he decidit emprendre aquest viatge, que me'n vaig a la NBA. És una il·lusió que tenia, un somni, i per fi l'he pogut complir", va manifestar el jove jugador del Masnou.

Acompanyat de Joan Creus i Joan Bladé, secretari tècnic i directiu responsable de la secció, respectivament, Rubio va comparèixer a la sala de premsa del Camp Nou per explicar els motius que l'han portat a emprendre aquesta nova aventura en la seva carrera.

"Quan vaig fitxar pel Barça, ja vaig dir que venia amb la idea d'estar-m'hi només dos anys, però aquest club m'ha donat títols, amics, m'ha tractat fenomenal, he tingut uns companys excepcionals i m'han fet estar molt a gust. Això m'ha fet dubtar encara més". Davant seu, en la primera fila de butaques, hi havia Juan Carlos Navarro, Roger Grimau, Jaka Lakovic, Joe Ingles i Víctor Sada, amb els quals ha compartit vestidor les dues últimes temporades i que van voler acompanyar-lo en el dia del seu comiat. Ricky Rubio va negar que hagi decidit anar-se'n perquè ja ho ha guanyat tot en el bàsquet FIBA i perquè consideri que la seva evolució s'ha estancat i va afirmar que se sent preparat per "jugar amb els millors" i que creu que és el moment de fer-ho. "Si hi ha lock-out diuen que no serà per a tota la temporada. Així que tindré més temps per entrenar-me i preparar-me per jugar a la NBA", va puntualitzar.

El jugador català va assegurar que podia haver-se quedat a Europa, perquè només té vint anys i "moltes coses a millorar". I, encara que va admetre que la seva última temporada de blaugrana no ha estat, en l'aspecte individual, per tirar coets, també va recordar que l'objectiu col·lectiu, que era seguir guanyant títols amb l'equip, s'ha complert de sobres.

Rubio viatjarà la setmana que ve a Minneapolis, on signarà el seu nou contracte amb els Timberwolves, que li garanteixen dues temporades més dues més d'opcionals sota el format 2+1+1.

A canvi, el Barça rebrà, tal com va explicar Joan Creus, "un milió d'euros d'indemnització", dels quals Minnesota pagarà 500.000 dòlars (uns 350.000 euros), i Ricky els 650.000 euros restants. Creus va destacar "el talent i la qualitat humana" del base català, va dir que "deixa empremta en el club" i que, per aquest motiu, el Barcelona s'ha reservat "un dret preferencial" per recuperar-lo quan Rubio decideixi tornar a Europa.