El Granada, 35 anys després, retorna a Primera Divisió pel valor doble dels gols en camp contrari, després de l'empat ahir al camp de l'Elx del davanter de l'Estartit Jordi Xumetra (1-1). El partit va tenir molts moments de tensió, dins i fora del terreny de joc, i la policia va haver d'intervenir al final del noranta minuts. Els jugadors locals es van encarar amb els del Granada per un presumpte gest antiesportiu del tècnic visitant, Fabri, però tot plegat no va passar d'una picabaralla a l'entrada dels vestidors.

El partit va arrencar sense propietari, amb joc molt directe per part dels dos equips, que buscaven la porteria contrària gairebé sense embastar jugades, però tant Jaime com Roberto no van tenir feina, malgrat que Ángel en dues oportunitats, i Carpio van disposar de dues bones ocasions per a l'Elx, però els xuts no van ser encertats. El partit estava viu, però la qualitat tècnica només la posava, a comptagotes, el Granada, que va començar a arribar amb cert perill al portal elxà, mentre que els de Bordalás perdien amb excessiva rapidesa la pilota. Ighalo, en jugada personal i després d'un desajust defensiu dels locals, se'n va anar de tots els jugadors que li van sortir al pas i en el minut 28, de xut creuat, va avançar al seu equip al marcador, batent Jaime, que no hi va poder fer res per evitar la diana granadina. El Granada, amb el marcador a favor, va començar a jugar a la contra, agafant l'esquena als elxans, que es van bolcar a l'àrea local buscant la igualada, que va poder arribar als 36 minuts, però Miranda Torres va anul·lar un gol a Pelegrín, per un possible fora de joc.

L'Elx va arrencar la segona part amb una marxa més, conscient que necessitava dos gols per superar l'eliminatòria, mentre que el Granada va fers-se enrere per, de la mateixa manera que a la primera meitat, jugar a la contra. Ángel, en el 61, va rematar a la mitja volta des del punt de penal perquè la defensa refusés a córner amb dificultats, i Samuel, en el 62, va rematar de cap el servei de córner, en el segon pal, però va tallar Roberto sobre la línia. El Granada, que no volia passar dificultats i sí assegurar-se tot el botí, es va estirar i va començar a acostar-se amb perill al portal de Jaime, sobretot per la banda esquerra gràcies a Dani Benítez.

Miranda Torres va ser protagonista d'una polèmica per una entrada de Mainz al gironí Jordi Xumetra a l'àrea visitant, en el minut 69, que va desbocar les protestes dels elxans, que van reclamar penal. Fins que el mateix davanter de l'Estartit, en el 81, remataria un centre d'Edu Albacar per empatar el partit i tornar la il·lusió a la seva afició. Palanca, amb els locals bolcats a l'àrea visitant buscant la remuntada, va poder aconseguir el segon gol per al seu equip, però va ajustar massa la rematada a l'angle contrari, en el minut 85 i en el 92 Generelo remataria de cap a les mans de Roberto. No hi va haver més temps i el Granada pujava a Primera.