El FC Barcelona s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina de futbol femení després de vèncer 1-0 a l'Espanyol, en un partit que s'ha decidit en la segona part de la pròrroga amb un gol d'Olga García.

El partit ha deparat un inici molt igualat per part dels dos conjunts en els primers compassos, encara que amb el pas dels minuts el FC Barcelona s'ha anat fent propietari de la pilota, de la possessió i ha comptat amb les millors ocasions.

La primera ha arribat als nou minuts per mitjà de Marta Corredera, amb un tret des de la vora de l'àrea petita que ha rebutjat María José Pons a córner. A aquella ocasió li han seguit dues consecutives més de Noemí Rubio i Olga García, però els seus remats s'han anat lleugerament desviats.

La reacció de l'Espanyol no s'ha produït fins al minut 37, quan Anna Maria Romero ha robat una pilota al centre del camp, ha iniciat la carrera en solitari, i just en el moment del tret en la frontal de l'àrea Melissa Nicolau ha aconseguit desviar l'esfèric a servei de córner.

Amb igualtat al marcador ha començat la segona part, que ha seguit pels mateixos camins amb què havia acabat la primera, és a dir, amb un FC Barcelona portant la iniciativa ofensiva, dominant la possessió de la pilota, i deixant l'Espanyol a mercè del ritme que marcaven les centrecampistes blaugranes.

Les blanc-i-blaves han començat a inquietar a mitjan de la segona meitat amb dues accions individuals d'Erika Vázquez. La primera, un llançament de falta des del costat esquerre, i la segona un tret que ha marxat elevat per damunt de la meta de Rafols després d'una jugada individual.

Aquestes accions de Vázquez han esperonat l'equip periquito, i han fet que el Barcelona es replegués, cosa que ha provocat que el partit es tornés a igualar en els minuts finals sense un dominador clar, arribant-se als noranta minuts reglamentaris amb empat a zero.

A la segona part de la prorroga Olga García ha posat per davant el Barcelona amb un tret creuat des de dins de l'àrea que ha permès que el conjunt blaugrana s'endugués el títol.

Fitxa tècnica:

1 - Barcelona: Rafols; Laura Gómez, Nicolau, Escribano, Serrano (Rocío López, m.90); Corredera, Tomé (Carolina Pérez, m.63), Unzue, Rubio (Gutiérrez, m.76); Losada i Olga García (Esther Romero, m.110).

0 - Espanyol: Pons; Torrejón, Bergara, Gimbert, Pereira; Vilanova (Pereira, m.66), Meseguer, Monforte, Romero; Putellas (Débora García, m.96) i Erika Vázquez.

Gols: 1-0: m.108 Olga García.

Àrbitre: Valentín Pizarro (comitè madrileny). Ha amonestat Marta Torrejón del Espanyol, i Vicky Losada del Barcelona.

Incidències: partit corresponent a la final de la Copa de la Reina, disputat a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid), davant 1.000 espectadors.