La setmana que tot just comença es presenta crucial perquè el Barcelona pugui tancar la contractació del davanter xilè Alexis Sánchez, jugador de l'Udinese, i també per refer ponts de diàleg amb l'Arsenal, tal com va reconèixer durant el dia d'ahir el president de l'entitat gunner, Peter Hill-Wood.

Malgrat que des de la concentració de la selecció xilena, que prepara la Copa Amèrica al complex esportiu Juan Pinto Durán de Santiago de Xile, s'apunta fins i tot que Alexis Sánchez podria viatjar a Barcelona avui mateix per signar el seu contracte amb l'equip de Pep Guardiola, des del club del Camp Nou es guarda silenci entorn aquest tema.

L'estratègia del Barcelona, segons que ha anunciat repetidament el seu president Sandro Rosell, és la de treballar en silenci i no radiar les negociacions, una estratègia per refredar l'inflacionista mercat futbolístic en el qual el club català manté interès a incorporar Cesc Fàbregas, Alexis Sánchez i Giuseppe Rossi, però no està disposat a "llençar la casa per la finestra" per ningú.

Alexis es troba concentrat amb la selecció del seu país, que prepara la Copa Amèrica, i necessitaria un permís especial del seleccionador xilè, Claudio Borghi. Tot apunta que el jugador ja hauria arribat a un acord amb el Barça i fins i tot el seu representant, Fernando Felicevich, ha llançat un missatge via Twitter en què deixa entreveure que les negociacions amb el club català van per bon camí.

I encara n'hi ha més: "Me'n vaig al Barcelona", els hauria dit Alexis Sánchez als seus companys de selecció divendres a la nit a Santiago, després de conversar telefònicament amb el seu representant Fernando Felicevich. Segons algunes informacions , l'operació es tancaria amb un fix de 28 milions d'euros més una important quantitat en conceptes variables. També hi ha la possibilitat que el fitxatge es pugui finançar en part amb l'entrada en la negociació d'altres jugadors barcelonistes que podrien interessar al Granada (és el cas de l'extrem Jeffren Suárez). Es dóna el cas que Gino Pozzo, propietari de l'Udinese italià, equip en el qual juga Alexis Sánchez, també ho és de l'equip andalús.

En el cas que finalment es tanqués l'operació, aquesta hauria de concretar-se en aquesta pròxima setmana o bé esperar un mes, ja que Xile comença la seva participació en la Copa Amèrica el proper 4 de juliol contra Mèxic.

També hi ha hagut novetats en el cas de les negociacions per Cesc Fàbregas, segons va revelar ahir el president de l'Arsenal, Peter Hill-Wood, en unes declaracions que publica el rotatiu anglès The Mirror. El mandatari de l'entitat londinenca va declarar que el Barcelona ja ha contactat de manera oficial amb l'Arsenal, però que en cap cas el club gunner ha rebut una oferta formal. Va recalcar, a més, que l'Arsenal "no vol" deixar marxar el seu capità.