L'escorta Gianluca Basile, 'Il bello Baso', de 36 anys, un dels millors tirador de la història del FC Barcelona i l'estranger que més partits ha jugat amb la samarreta blaugrana, ha dit en el seu comiat que es queda "amb cada segon" que va viure a l'equip al Palau Blaugrana.

El tipus dels triples impossibles, el jugador que va igualar el rècord de llançaments de tres convertits en poder del llegendari Epi (8/11 en 22 minuts de joc), se'n va després d'una dilatada carrera, liquidada en l'última temporada a causa dels problemes físics.

Es va lesionar a l'octubre del 2010, una fractura al peu, i quan estava en la recta final de la recuperació, va tornar a lesionar-se al gener. En total, set mesos de baixa, massa temps per a un equip que necessita jugadors al cent per cent, com ha assegurat Basile en unes declaracions al web del club blaugrana.

Basile era el desembussador dels partits complicats. Des de la línia de tres, l'italià va ser moltes vegades decisiu. "Em quedo amb tot. No escolliré res. També les coses dolentes et fan créixer. Segur que l'Eurolliga i la primera ACB que vam guanyar les recordaré sempre, però també les coses dolentes t'ajuden. Em quedo amb tot, amb cada segon que porto aquí", ha dit.

El tirador desitja finalitzar la seva carrera esportiva al seu país. "Vull fitxar per un equip gran a Itàlia, que vulgui guanyar. No serà fàcil perquè després d'una temporada com aquesta i amb 36 anys serà difícil, però a veure què passa", ha insistit.

Però Basile és un jugador de raça. Els seus números l'avalen. Des que es va donar a conèixer a Reggio Emilia, va passar per Bolonya i fins que va arribar al Barça, 'Baso' no ha fet res més que encistellar i com de més lluny, millor.

Sense comptar els partits amb la selecció italiana, Basile ha signat 1.169 triples dels 2.975 que ha intentat a la Lega, a l'ACB, en competició europea i a l'Eurolliga.

"Saber que després de sis anys acaba tot em sap greu. Sabia que tard o d'hora el dia arribaria. I ja ha arribat ", ha assegurat Basile, qui recorda que aquesta última temporada ha estat "molt dura" perquè amb prou feines ha pogut jugar.

Però ell sabia que per poder jugar necessitava estar en plenitud de facultats. "Aquest és un equip que ha d'estar sempre al màxim i ha d'estar segur, al 100%, que els jugadors que fitxen estiguin bé. No me'n vaig amb rancor, ni cap sentiment dolent. Estic molt feliç d'aquests sis anys", ha indicat.

Durant el seu comiat, Basile ha tingut un record per a Xavi Pascual, que era segon entrenador de l'equip quan l'italià va arribar a Barcelona.

"Sempre hem parlat molt. La relació és molt bona. Però aquí no es poden mirar les coses per l'amistat. Aquest és un club que ha de guanyar. I l'entrenador no pot fitxar amics. La nostra relació quedarà per sempre. Així és la vida", ha insistit l'italià.

Basile tancarà la porta del club blaugrana "tranquil, tranquil•líssim", perquè se'n va amb la idea d'haver complert la feina que li van encomanar quan va fitxar pel Barça la temporada 2005-06.

"Vaig fitxar fa sis temporades per guanyar títols, per guanyar l'Eurolliga que em faltava. Ho tinc tot. Torno a Itàlia, o no sé on, amb el cap ben alt", ha insistit.