El Sarrià continuarà una temporada més a Primera Nacional. Ahir el club que presideix Josep Arroyo va comunicar per carta a la Federació Espanyola d'handbol la seva renúncia a pujar a Divisió d'Honor plata, al·legant que no pot assumir el cost econòmic d'aquest salt esportiu. "No posarem en perill la viabilitat del Sarrià. Hem tocat el cel, però també volem seguir tocant de peus a terra i en cap cas hipotecarem l'entitat", assegurava ahir el màxim responsable.

Després d'una temporada per emmarcar, amb la conquesta del títol de Primera Nacional i, posteriorment, la celebració de l'ascens a Divisió de Plata en una fase final disputada a Palau el mes passat, el Sarrià ha optat per no arriscar-se en un temps econòmics molt delicats. Ara la Federació oferirà la plaça de l'equip gironí a la segona divisió de l'handbol espanyol al filial de l'Ademar o al Torrelavega, descendits. El problema seria que si cap d'aquests dos clubs accepten continuar a Divisió de Plata, el Sarrià es veuria obligat a competir en aquesta categoria, tot i que Arroyo no ho té en compte.

"Jugar a Divisió de Plata vol dir pagar més de 75.000 euros en viatges i cada arbitratge val 1.000 euros més. Els jugadors són professionals i tot es dispara amb uns costos que no podem assumir", va seguir reflexionant el president del Sarrià. La temporada que ve l'objectiu del club serà aconse?guir la permanència a Primera Nacional i ja és segur que peces clau d'aquest any com Khaled, Valdi o Llorens no seguiran. S'intentarà retenir el porter Sergi Catarain i ja s'ha concretat el fitxatge del jove xilè Pablo (Gironès), que havia jugat amb la selecció júnior del seu país.

Toti Congost també té substitut a la banqueta. L'escollit és Josep Espar, exjugador del Barça i l'Altea a la Lliga Asobal i germà de l'exentrenador dels blaugranes Xesco. Espar, de 34 anys, s'ha instal·lat a viure a Sarrià i ha acceptat l'oferta que li ha presentat el club. Fins ara havia dirigit l'OAR Gràcia a Divisió de Plata i havia estat director tècnic de la Federació. Josep Arroyo va mostrar-se molt satisfet amb aquest fitxatge i va destacar que "és un entrenador jove, amb ambició, que ens pot ajudar molt".