El Barça continua treballant la incorporació de Cesc Fàbregas i aquest estiu, després que fa un any l'Arsenal es negués en rodó a negociar, les coses sembla que van per més bon camí. Dijous de la setmana passada el vicepresident del club català, Josep Maria Bartomeu, va presentar a Ivan Gazidis, director executiu dels anglesos, una primera oferta per aconseguir el trapàs del jugador català. Segons publicava ahir la web del diari Sport, a can Barça encara no han rebut resposta, cosa que s'interpreta en positiu ja que el club de Londres sembla no tancar-se en banda com en temporades anteriors.

L'Arsenal torna als entrenaments el proper 4 de juliol i l'objectiu del Barça i de Cesc seria haver resolt el serial i evitar que el jugador hagués de incorporar-se a l'equip anglès. Ara mateix Cesc es troba a Indonèsia, atenent una sèrie de compromisos publicitaris amb una marca de galetes.

D'altres capítols oberts al Barça són el traspàs de Bojan al Roma de Luis Enrique (firmarà per cinc anys amb una opció de recompra per al club català d'aquí dues temporades), i la negociació amb l'Udineses pel xilè Alexis Sánchez. Bojan va tenir minuts ahir a la selecció espanyola sub-21 que va classificar-se per a la final de l'Europeu i per als Jocs, igual com Jeffren, a qui es vol incloure en l'operació Alexis. Tots dos van sortir des de la banqueta a la segona part. D'altres dos blaugranes, Montoya i Thiago, van ser titulars.

Oficialment el club només admet que el Roma ha presentat "una oferta que s'està estudiant" per Bojan i considera que l'operació per contractar el xilè de l'Udinese Alexis Sánchez "està en la imaginació de molts". "El Barça no té per costum telegrafiar les negociacions", va assegurar ahir el portaveu Toni Freixa, que no va voler pronunciar-se si Jeffren Suárez podria entrar en l'operació per abaratir el fitxatge d'Alexis Sánchez ni tampoc no va concretar si Thiago Alcántara està al mercat o si s'han produït avenços pel que fa a l'operació Cesc Fàbregas.