Arrelament familiar

En llibertat el cosí d´Afellay, que havia de ser expulsat de l´Estat

Des del 8 de juny estava reclòs en un centre d'internament d'estrangers pendent de la seva expulsió

22.06.2011 | 16:51

Un jutge ha posat en llibertat Farit Afellay, cosí del jugador del FC Barcelona Ibrahim Afellay, que des del passat 8 de juny estava reclòs en un centre d'internament d'estrangers pendent de ser expulsat de l'Estat espanyol.

El jutge, en la seva sentència, ha acceptat el recurs de reforma presentat per l'advocat de Farit Afellay contra l'acte d'internament de 8 de juny d'aquest any, i ha acordat "la seva immediata posada en llibertat".

En la seva sentència, el jutge ha estimat que Farit Afellay compta amb arrelament suficient a l'Estat espanyol "com per presumir que el risc de fugida és reduït".

L'arrelament de Farit Afellay es dedueix, segons el jutge, del fet que compta amb família al nostre país (el seu cosí), "família que es compromet a acollir-lo al seu domicili i a mantenir-lo mentre que se substancia l'expedient sancionador".

També ha apuntat el jutge en la seva sentència que Farit Afellay compta amb el certificat d'empadronament, informe municipal de l'Ajuntament de Mataró (Maresme), diploma acreditatiu de la realització d'acollida, així com el resguard de cita per sol·licitar una autorització de residència per arrelament i una proposta d'oferta de treball.

El jutge fa notar en la seva sentència que en el cas de Farit Afellay "no s'observa la concurrència d'altres circumstàncies de seguretat o ordre públic que aconsellin la continuïtat de l'internament, ja que no consta que tingui antecedents penals".

El Col·lectiu Ronda, que s'ha encarregat de la defensa de Farit Afellay, ha informat que és a Espanya des de l'any 2006 i que treballava sempre que té "oportunitat". Precisament, el 4 de juliol té hora per presentar finalment la documentació per sol·licitar la residència per arrelament.

Esports

Pablo Carbonell.
Debut d'alçada del Peralada a Segona Divisió B que rep a casa el Mallorca

Debut d'alçada del Peralada a Segona Divisió B que rep a casa el Mallorca

Soni, Andzouana i Romero no podran jugar amb l'equip gironí per problemes burocràtics

Una estrena gairebé perfecta

Una estrena gairebé perfecta

El Girona té contra les cordes l'Atlètic però veu com Giménez, a 6 minuts del final, empata un...

«És un honor entrar a la història»

«És un honor entrar a la història»

Stuani es converteix en el primer golejador del Girona a Primera i es mostra «orgullós» que el seu...

Tots els punts són importants

Tots els punts són importants

Partit quasi perfecte del Girona, debut de molt nivell i sensacions molt positives les que va...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema