L'històric River Plate haurà de remuntar l'eliminatòria per mantenir-se a la Primera divisió argentina de futbol després de caure derrotat (2-0) la passada matinada davant el Belgrano de Córdoba en el partit d'anada. River va poder reduir diferències a la segona part, ja que a la primera no va existir. No obstant això, el mític equip de Buenos Aires haurà de remuntar l'eliminatòria diumenge en el Monumental si no vol baixar a la segona divisió argentina per primera vegada en els seus 110 anys d'existència.

El partit contra Belgrano va tenir moments de tensió quan, amb el segon gol dels locals, al començament de la segona part, diversos seguidors del River Plate van saltar al camp i es van enfrontar amb els jugadors del seu equip, els van insultar i van empènyer, en una clara reclamació de respostes. Aquesta circumstància va obligar a aturar el joc durant 19 minuts, després de la qual cosa la policia va prendre posicions per impedir nous fets de violència. Després de la interrupció, River va mostrar alguna cosa més que el seu rival, però ja era tard. El Belgrano, amb una important avantatge al marcador, va regular els seus esforços i va intentar aprofitar els buits que deixaven els seus desesperats adversaris.

El món del futbol coincideix que costa de creure que el River Plate estigui en aquesta situació, mentre que el Belgrano, que mai va somiar dirimir la seva possibilitat d'ascens amb una glòria nacional, somia amb una gesta que veu cada vegada més prop del seu abast. En aquest sentit, el seleccionador nacional argentí, Sergio Batista, assenyalava ahir que és "bastant complicat" que River sigui capaç de capgirar l'eliminatòria en el partit de tornada. Al mateix temps, Batista va condemnar l'entrada d'ultres al terreny de joc.